Tarragona celebrarà un acte en record de les víctimes del coronavirus i homenatge als col·lectius que l’han combatut

Tindrà lloc el diumenge 5 de juliol, a les 20 h, al Parc del Francolí

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona celebrarà un acte en record a les víctimes i d’homenatge a tots els col·lectius que han lluitat des del primer dia per vèncer la pandèmia de la COVID-19 el diumenge 5 de juliol al Parc del Francolí.

L’objectiu d’aquest homenatge és agrair a tots els col·lectius essencials de la ciutat que amb el seu treball responsable, sacrifici i dedicació, han fet possible que la ciutadania hagi estat atesa en tot moment durant aquests mesos difícils de la pandèmia produïda per la pandèmia. “Es tracta d’un reconeixement públic als col·lectius tan de professionals, grups de voluntaris o persones anònimes que han treballat des de la primera línia, amb compromís, solidaritat i esforç”, explica el portaveu municipal, Xavier Puig. I afegeix: “També és un reconeixement a les institucions i organismes que els representen i que serveixi de catalitzador de totes les expressions d’agraïment i reconeixement que la ciutadania ha mostrat als i a les professionals sanitaris i altres sectors implicats al llarg del confinament, en forma d’aplaudiments cada dia a les 20 h de la tarda”.

En definitiva, es tracta t’un acte que deixi a la ciutadania un espai físic, de memòria històrica per la pandèmia viscuda, d’homenatge permanent als professionals i voluntaris que hi han treballat, i que pugui servir per a posteriors actes de record.

El consistori ha escollit el Parc del riu Francolí, al final del carrer Josep M. Tarrassa, perquè és un espai obert i de gran capacitat no massa lluny de l’hospital Joan XXIII, i de la zona on es troben les dependències de la Guàrdia Urbana i l’hotel de la plaça de les Corts Catalanes que es va fer servir com hospital de contenció de malalts que s’estaven recuperant.

Té una capacitat molt àmplia i per la seva estructura i accessibilitat permetrà respectar la distància social i desenvolupar l’acte d’una manera ordenada, on les persones tindran el seu seient assignat i a més es podria utilitzar la zona de grades —auditori— existent en l’espai.

S’habilitaran 200 cadires per les persones convidades, a més de de deixar espais lliures per si hi ha més persones em peu en el moment.

Funcionament de l’acte

L’acte durarà un màxim de 45 minuts i comptarà amb un conductor que s’encarregarà de presentar les persones que hi participaran. L’escriptora Lurdes Malgrat llegirà un text literari escrit expressament per a l’ocasió, i els professors de l’Escola Municipal de Música: Medir Bonachi (piano), Alexis Lanza (violoncel), Xavier Pié (saxòfon soprano) i Guillem Vellvé (violoncel) interpretaran unes peces musicals.

L’acte donarà un especial protagonisme a les persones. Per aquest motiu hi haurà uns protagonistes: una nena que durant el confinament va complir 5 anys i que va ser la primera a qui la Guàrdia Urbana va anar a casa seva a felicitar-la; un noi adolescent de 16 anys, una persona de mitjana edat i Mossèn Fort, que va vèncer la COVID-19 i que, a més, és el capellà de l’hospital Joan XXIII. Tots ells descobriran la placa i Mossèn Fort —en finalitzar un minut de silenci en record de les víctimes— parlarà en nom de tots els conciutadans. La cloenda final de l’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Així mateix, a la zona de la gespa, un parell de dies abans es plantarà una olivera, un arbre propi de la regió mediterrània i que simbolitza la pau, així com el martiri, la saviesa i la fecunditat. Així mateix, l’oli d’oliva és símbol de guarició, ja que se li han atribuït propietats medicinals. Al costat de l’arbre es col·locarà una inscripció en record a les víctimes i en homenatge als col·lectius que han lluitat per vèncer la pandèmia.