Les obres del Museu del Port superen la fase de desmuntatge de la coberta

El nou cobriment, a punt de ser instal·lat, afavorirà l’eficiència energètica

Per . Actualitzat el

Les obres del Museu del Port de Tarragona ja han superat la fase de desmuntatge de la coberta i d’enderroc de l’interior, previ trasllat al Tinglado 2 de les peces que estaven exposades que aquest estiu obrirà portes com a seu provisional del museu. A hores d’ara els treballs estan en la fase del desmuntatge de la coberta per substituir-la per una de nova que garanteix el confort tècnic a l’interior de les instal·lacions. Aquesta nova coberta afavorirà l’eficiència energètica de la climatització interior i com a conseqüència suposarà un estalvi energètic de l’edifici. Cal recordar que el Museu fins ara no disposava d’una instal·lació de climatització i aquesta nova coberta serà una gran millora pel que fa al dia a dia de les persones usuàries, alhora que afavorirà la millor conservació de les peces exposades. Amb aquesta reforma integral de l’edifici es compliran tots els requeriments d’accessibilitat i tota la normativa del Codi Tècnic de l’Edificació. Es tracta d’un marc normatiu que estableix les exigències que han de complir els edificis en relació amb els requisits bàsics de seguretat i habitabilitat, a més de les exigències bàsiques en eficiència energètica i energies renovables. També, cal afegir que s’està executant una nova escala interior per accedir a la zona de l’altell, espai destinat a les variades activitats didàctiques organitzades pel Museu del Port i a la zona pròpiament de les oficines del personal que hi treballa. Aquesta escala amb una balconada actuarà com un mirador sobre l’exposició i permetrà una transició més suau i visual en el pas de la planta baixa al primer pis. Les pròximes tasques que es desenvoluparan, després de l’actual desmuntatge i muntatge de la coberta, seran l’execució d’instal·lacions i les noves particions de l’interior de l’edifici. NOTA DE PREMSA 2/4 NOTA DE PREMSA Informació comunicacio@porttarragona.cat porttarragona.cat Tot i que es tracta d’una reforma integral, amb aquest projecte el Port vol mantenir l’estructura i elements de l’edifici i posar en valor l’arquitectura industrial de l’època. Paral·lelament a les obres del museu, el Port està perfilant el projecte de museografia interior, el qual es començarà a executar una vegada l’obra estigui pràcticament finalitzada. L’interior del museu renovarà completament el relat expositiu de la mà de l’equip Ignasi Cristià i Iago Blasi encarregat de dissenyar la nova proposta museística. Segons les persones responsables de les obres del museu, tot i la situació excepcional que s’ha viscut arreu del món per l’aparició de la COVID-19, les tasques es troben dins del calendari previst tot i haver viscut un petit desajust a causa de les setmanes de confinament derivades de l’estat d’alarma. La previsió, continua essent, acabar la rehabilitació d’aquest emblemàtic espai cultural tarragoní a finals d’any.