Una part de les platges s’obriran per la revetlla de Sant Joan

Hi haurà vigilància policial i no es tolerarà cap conducta incorrecta o de risc

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat que obrirà una part de les platges per la revetlla de Sant Joan, i que tancarà la resta. Tancarà els sectors més naturals de les platges i permetrà l’accés als trams més urbans. I hi haurà un dispositiu de vigilància perquè es compleixi la normativa d’higiene per la pandèmia, així com la normativa habitual a la platja, que inclou la prohibició de fogueres i del “botellón”.

L’Ajuntament ha explicat que no és realista plantejar un tancament total, quan estem parlant de cinc quilòmetres linials de platges amb més de mig centenar d’entrades. El municipi no compta amb prous efectius per garantir el compliment d’una mesura radical. “Això no treu”, diu el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, “que es vigili que la gent porti mascareta o que no es formin aglomeracions sense distància de seguretat”.

El regidor afegeix que “també es controlarà que no es facin fogueres o que hi hagi ‘botellón’, que són activitats prohibides a la platja, i no d’enguany, sinó de fa molts anys. I que no es malmeti el mobiliari i els serveis de les platges”.

El dispositiu de vigilància estarà format per la Policia local i voluntaris de Protecció Civil. També s’activarà una vigilància ambiental per protegir la zona de criança d’aus, propera al Port de Segur, i que es troba acordonada. Al voltant d’aquesta zona, a més, estarà prohibit l’ús de qualsevol material pirotècnic.

“En definitiva, i per resumir-ho en poques paraules, estarà oberta la platja entre el Port i Cunit, i la platja de Mas Mel i de Calafell, però amb restriccions”, diu Marcos.

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat de tothom i, en particular, que preferentment es gaudeixi la revetlla al Passeig Marítim o les guinguetes de les platges i altres locals de restauració que estiguin oberts. Serà una forma d’ajudar-los a refer-se econòmicament. I tramet un altre missatge important: es podrà anar a la platja, però no hi haurà permissivitat cap a conductes de risc o incorrectes.

En aquest sentit, per prevenir el “botellón” i l’arribada de persones d’altres municipis, Calafell i altres ajuntaments reclamaran a Renfe que la nit de la revetlla no posi en marxa trens extra, i fins i tot que cancel·li els últims serveis de la nit. “El problema de la revetlla, ja conegut de fa anys, és la gent que arriba a les estacions a última hora i, hores després, marxa amb algun dels primers trens del dia. És un desplaçament molt relacionat amb el ‘botellón’, i potser no podem evitar-lo completament, però sí minimitzar-lo”, diu el tinent d’alcalde.