L’Ajuntament treu a concurs la redacció del projecte del carrer Orosi

El projecte garantirà un ús prioritari per als vianants i formarà part del futur Pla Integral de la Part Baixa

Per . Actualitzat el

La Conselleria de Territori de l’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació la redacció del projecte executiu de la remodelació del carrer Orosi, en el tram comprès entre els carrers d’Apodaca i Comerç, amb un ús prioritàriament peatonal. El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que “la remodelació integral del carrer Orosi, que és la porta d’entrada a la ciutat des de l’estació del ferrocarril, ha de ser l’inici de la transformació i reactivació social i econòmica de la Part Baixa”.

Puig ha assenyalat que aquest projecte és una primera intervenció que s’anticipa al Pla Integral de la Part Baixa, del qual se n’està preparant el concurs. “Treballem per omplir de vitalitat el centre de Tarragona i el Barri del Port té un paper fonamental en tot això: perquè ho necessita el veïnat i perquè generarà molta sinergia amb la resta de la ciutat”.El conseller afegeix que cal compatibilitzar els diversos modes de mobilitat, malgrat cal recuperar espai pels vianants. En aquest sentit afirma que “a la Tarragona que volem el ciutadà no ha de ser un mer espectador sinó que li correspon el paper protagonista”.

El projecte haurà de plantejar més espai segur i accessible pels vianants. El terra serà de plataforma única —mateix nivell de vorera i calçada— i està previst el soterrament de totes les línies aèries, la renovació del clavegueram per reduir les inundacions que afecten el barri, nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà.

El pressupost per a la redacció del projecte és de 14.900 euros més IVA. El 6 de juliol finalitza el termini per optar a la redacció del projecte. Després s’adjudicarà i el termini per a redactar-lo serà de 4 mesos. A continuació, l’Ajuntament l’haurà d’aprovar i treure’l a concurs per a la seva execució.

Per a més informació sobre la licitació es pot consultar el Perfil del Contractant de l’Ajuntament de Tarragona.