El Premi de Narrativa Curta del Port ja té guanyadors

Més de 40 treballs han participat en aquesta edició 2020

Per . Actualitzat el

Desprès de l’èxit de les edicions anteriors, el Premi de Narrativa Curta Port de Tarragona, organitzat conjuntament amb els Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, arriba a la seva setena edició, on s’han presentat més de 40 treballs.
Es tracta d’un premi que té per objectiu promoure l’ús literari del català als instituts i centres de Formació Professional del Camp de Tarragona mantenint la voluntat d’incentivar els joves, en aspectes com la llengua catalana, la imaginació i l’interès pels temes marítims i portuaris. Tots els treballs, dirigits a un públic jove d’entre 12 i 19 anys, havien de tractar sobre temes portuaris o marítims preferentment del litoral tarragoní.
El jurat atorga un primer i segon premi a quatre categories. La primera categoria per a primer i segon d’ESO, la segona per a tercer i quart d’ESO, la tercera categoria per a Batxillerat i per finalitzar la categoria en llengua anglesa.
El jurat, format per representants del Port de Tarragona i dels Serveis Territorials del Departament d’Educació han decidit que aquests són els treballs guanyadors en els 4 apartats.

Anna Pallejà Franquet, primer premi en l’apartat de primer i segons d’ESO.

Julia Guinaldo Albesa, segon premi en l’apartat de primer i segons d’ESO.

Biel Ramon Canela, primer premi en l’apartat de tercer i quart d’ESO.

Alexandra Sans Gavaldà, segons premi en l’apartat de tercer i quart d’ESO.

Arnau Virgili Giménez, primer premi en l’apartat de Batxillerat.

Martina Salvadó Montalban, segon premi en l’apartat de Batxillerat.

Eva López Doblado, primer premi en l’apartat de llengua anglesa,

El segon premi de l’apartat en llengua anglesa ha quedat desert.
El premi per al primer i segon seleccionat de cada categoria consisteix en una tauleta tàctil de 10.1”, de 3GB de RAM i 32 GB de memòria. A més la classe de les persones guanyadores visitaran el nou Museu del Port i faran un viatge amb golondrina, quan la situació s’estabilitzi i ho permeti.
Cal afegir que el jurat ha seleccionat vuit treballs més que, per la seva qualitat ,s’ha considerat que són mereixedors de ser publicats juntament amb els treballs guanyadors en l’edició digital. El Port es posarà en contacte amb les persones creadores d’aquests vuit treballs per informar-los-hi.
Ben aviat podreu consultar, en aquest enllaç, la publicació de les obres guanyadores i els vuit treballs afegits pel jurat https://tuit.cat/qO8T9
Cada any el Port de Tarragona fa el lliurament dels guardons amb un acte a la Sala d’Actes del Port o al Teatret del Serrallo, però, aquest any la celebració de l’esdeveniment haurà d’esperar i queda supeditat a les mesures preventives decretades per contenir la pandèmia de la COVID 19. Tan aviat, es pugui tornar a una certa normalitat ,el Port farà pública, mitjançant xarxes socials, web i mitjans de comunicació, la data, el format i el lloc de lliurament dels premis
En aquesta setena edició es van obrir dues noves modalitats, que van haver de ser cancel·lades per l’arribada de la COVID 19. Per una banda ‘Narrativa Breu’ mitjançant Twitter, relats de fins a 280 caràcters i per altre costat ‘Fotografia’ a través d’Instagram. Les persones organitzadores dels premis no descarten incloure aquests nous formats de cara la propera edició.
El Port de Tarragona, vol aprofitar l’ocasió, per agrair i reconèixer tots els treballs presentats de cadascú dels joves que han volgut format part d’aquest concurs. La bona acollida d’aquests tipus d’activitats culturals motiva per continuar en aquesta línia implicant als joves a participar i estimular la seva creativitat.