Dow fixa metes per reduir les seves emissions

Es proposa eliminar els residus plàstics i avançar cap a una economia circular

Per . Actualitzat el

Dow ha anunciat avui uns nous i ambiciosos compromisos per fer front als problemes derivats del canvi climàtic i els residus plàstics en la seva aspiració per convertir-se en l’empresa de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible del món. La Companyia, per 17è any consecutiu, també ha publicat el seu Informe de Sostenibilitat referit al 2019, el qual posa en relleu els progressos i resultats assolits en relació als seus Objectius de Sostenibilitat per a 2025.

 

«El compromís que hem anunciat avui és el pas següent en la ruta que vàrem iniciar fa més de 30 anys. El canvi climàtic i els residus plàstics es troben entre els majors problemes de caràcter tècnic, social i econòmic que el món hagi enfrontat, i els nostres productes i tecnologia són fonamentals per abordar ambdós», ha expressat Jim Fitterling, President i CEO de Dow. «A Dow tenim la responsabilitat i l’oportunitat d’assumir el lideratge per abordar aquestes reptes globals. Un futur sostenible és possible, però només el podrem assolir atacant de front aquests problemes, sent responsables i treballant junts per a la creació de noves solucions científiques -i tecnològiques- que combatin tant el canvi climàtic com el vessament de residus plàstics.»

 

«El futur de la indústria o és sostenible o no serà, i això ho sabem molt bé a Dow en general i als nostres centres de producció d’Espanya i Portugal en particular. Any rere any, la sostenibilitat ha anat ocupant una part més important dintre de les nostres estratègies, ja siguin aquestes de producció, de negoci o d’innovació. Apostar per la sostenibilitat és apostar pel futur», ha senyalat Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa.

«Reduir les emissions de CO2, redissenyar els plàstics perquè siguin 100% reciclables i minimitzar els residus són importants desafiaments que requeriran canvis en la nostra manera de produir i treballar. Confio totalment en el potencial de la química per oferir a la societat aquestes grans solucions amb les quals avui ens estem comprometent.»

 

Les noves metes de sostenibilitat que s’ha marcat Dow, alineades amb els seus Objectius de Sostenibilitat per al 2025, inclouen:

 

  • Protegir el clima: Per al 2030, Dow reduirà les seves emissions netes anuals de diòxid de carboni en 5 milions de tones mètriques, o un 15% del valor de referència del 2020. A més, la Companyia vol aconseguir la neutralitat de carboni l’any 2050, alineant-se així amb l’Acord de Paris. Dow ha assumit el compromís d’implementar i millorar tecnologies que permetin fabricar productes consumint menys recursos i que ajudin els seus clients a reduir la seva petjada de carboni.
  • Eliminar els residus: Per al 2030, Dow contribuirà a «eliminar els residus» propiciant la recollida, la reutilització o el reciclatge d’un milió de tones mètriques de plàstic a través d’iniciatives directes o en col·laboració amb altres socis. L’empresa està invertint i cooperant en el desenvolupament de tecnologies i infraestructures clau per fomentar el reciclatge a nivell mundial.
  • Economia circular: Per al 2035, Dow impulsarà l’economia circular ajudant a “tancar el cicle” en fer que el 100% dels seus productes venuts i destinats a aplicacions d’envàs i embalatge siguin reutilitzables o reciclables. Dow es compromet a redissenyar i oferir solucions reutilitzables o reciclables per a les aplicacions d’envasat.

 

A més de les múltiples iniciatives que ja ha emprès Dow arreu del món amb la finalitat d’assolir els seus Objectius de Sostenibilitat, l’Empresa ha confirmat avui que ha arribat a nous acords d’adquisició d’energia renovable per als seus centres de producció d’Argentina, Brasil, Texas i Kentucky, amb els quals suma 338 megawatts a la seva capacitat d’energia procedent de fonts renovables, una reducció estimada de més de 225.000 tones mètriques d’emissions de CO2. L’empresa està en el camí de sobrepassar la meta marcada per al 2025, la qual era produir 750 MW d’energia renovable.

 

Molts productes de Dow redueixen les emissions dels clients respecte les emissions de carboni generades per fabricar-los, gràcies a la utilització de vehicles més lleugers i d’un menor consum, edificis amb una major eficiència energètica, i aliments que es mantenen frescos i segurs durant més temps -aspectes fonamentals en un escenari mundial que, l’any 2050, comptarà amb dos mil milions de persones més.

 

També avui Dow ha anunciat la introducció d’una nova línia de resines plàstiques reciclades mecànicament per a aplicacions d’envasos flexibles i rígids, la qual té el potencial de reduir fins a un 20-30% les emissions de carboni i el consum d’energia de les seves aplicacions.

 

Els objectius de Dow en matèria de residus plàstics estan concebuts per garantir que les inversions i els acords de col·laboració de la Companyia, inclosos els compromisos assumits en les iniciatives globals Alliance to End Plastic Waste i Circulate Capital, persegueixin metes clares que tinguin com a finalitat evitar el vessament de residus al medi ambient i fomentar una economia circular en el sector de la ciència dels materials. Faci clic aquí per consultar més iniciatives de Dow en el desenvolupament de tecnologies de reciclatge i col·laboracions amb clients per dissenyar productes reciclables i projectes d’infraestructura i educació.

 

«Reduir l’impacte del canvi climàtic i eliminar els residus plàstics són reptes socials que estan intrínsecament relacionats. Com a fabricants de tecnologies essencials per a una economia baixa en carboni, estem invertint i treballant en el desenvolupament de nous processos de producció de baixa emissió i més eficients. A més, creiem que els residus són un recurs que ens permetrà seguir innovant en la producció de materials sostenibles”, ha afirmat Mary Draves, Vicepresidenta i Directora de Sostenibilitat de Dow.

 

Dow també col·laborarà amb investigadors, ONGs, experts auditors, socis tecnològics i altres agents destacats del sector per incentivar el desenvolupament i la comercialització de productes i tecnologies de baixa emissió de carboni que redueixin les emissions mundials de GEI (gasos d’efecte hivernacle), així com per garantir que les empreses estiguin en condicions de comptabilitzar aquestes reduccions de GEI. Dow té previst compartir més informació sobre aquests acords de col·laboració en els propers mesos.

 

Tal i com assenyala Dow en el seu Informe de Sostenibilitat de 2019 publicat avui, l’empresa ha fet grans progressos dintre dels seus Objectius de Sostenibilitat per al 2025. Per exemple, des del 2006, Dow:

  • Ha reduït les seves emissions de GEI en un 15%;
  • Ha incorporat en el seu pla de negoci un «preu del carboni»;
  • Ha invertit en capacitat d’energia renovable –Dow es el número 1 en ús d’energia neta dintre de la indústria química i es troba entre les 25 corporacions mundials que més energia renovable utilitzen-.