L’Ajuntament tancarà la platja per la Revetlla de Sant Joan d’enguany

La decisió s’emmarca en el pla de seguretat i sanitari marcat per la pandèmia del coronavirus, i d’acord amb la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament d’Altafulla tancarà la platja per la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny a partir de les 20.00 hores i fins a la matinada del 24 per evitar concentracions de persones.

La mesura presa per l’Ajuntament d’Altafulla durant la revetlla de Sant Joan 2020 s’emmarca en el pla de seguretat i sanitari marcat per la pandèmia del coronavirus, i d’acord amb la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible sota el lema “Gaudeix un Sant Joan amb seguretat”.

L’Ajuntament d’Altafulla no permetrà la celebració de revetlles de Sant Joan 2020 a la platja del municipi a causa de les mesures de seguretat i sanitàries marcades per la pandèmia de la Covid-19.

La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha assegurat que “aquest any estem davant d’un moment excepcional que ens porta a celebrar una revetlla diferent. Hem de recuperar l’essència de revetlles petites i evitar grans concentracions de persones”.

Al mateix temps, els municipis litorals de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible recorden a la població que la pandèmia de la Covid-19 encara no està sota control i “totes i tots hem de col·laborar per contenir-la”. El motiu d’aquest tancament és contenir la pandèmia evitant un efecte crida de residents d’altres regions sanitàries i evitar aglomeracions de persones a festes no autoritzades.

Per això apel·len a la col·laboració ciutadana mantenint les mesures de seguretat per ajudar a contenir la pandèmia durant aquesta revetlla i recomanen:

Celebrar una festa de Sant Joan de proximitat única en grups reduïts, evitant sortides i desplaçaments innecessaris.

Gaudir la revetlla amb família i amics fent consum als negocis locals, per evitar aglomeracions de persones.

Recordar respectar les mesures sanitàries mantenint el distanciament social de 2 metres, fent ús de les mascaretes i no compartir ni menjars ni begudes.

Respectar les mesures d’ús i prohibició de les platges i els espais públics.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Altafulla s’ha afegit a la sol·licitud a Renfe que el servei de rodalies no ampliï la freqüència de trens de les línies R-2 i R-4 cap a Sant Vicenç per la nit del 23 de juny. També es demana que es reforci els sistemes de seguretat a les estacions litorals per aquesta nit amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions i l’arribada massiva de residents d’altres regions sanitàries donat el tancament de les platges de Barcelona.

Aquesta petició també s’ha fet per prevenir prejudicis mediambientals a les nostres platges i un repunt de contagis de la Covid-19 davant d’una situació excepcional en què “la preocupació més gran és que hi hagi un repunt de contagis davant d’una situació difícil de controlar”.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Altafulla també recorda les següents recomanacions:

Si es llencen petards, cal fer-ho de forma segura amb les màximes precaucions. En aquest sentit, cal tenir en compte que el gel hidroalcohòlic és inflamable i, per tant, mantenir-lo allunyat dels petards i el foc.

Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència que fa molts dies que treballen intensament.

Cal evitar les festes amb grans concentracions de persones i les fogueres.