La platja de la Pineda, a punt per a la temporada d’estiu

Per . Actualitzat el

Properament l’Ajuntament de Vila-seca posarà en funcionament diverses mesures i sistemes de seguretat i informació a la platja de la Pineda, amb l’objectiu que els banyistes puguin gaudir un any més de la platja.

Les noves tecnologies, en primer lloc, tindran un pes important en les mesures que s’aplicaran a la platja. D’aquesta manera, s’instal·laran dues pantalles LED de grans dimensions que s’ubicaran aproximadament a l’inici i al final del passeig de Pau Casals, per a informar als vianants i conductors de l’ocupació de la platja de la Pineda, dividint-la en 4 zones: la dels Prats, la del Pinar de Perruquet, la del grup escultòric Pineda i la del Racó. A més d’aquestes dues pantalles gegants, n’hi haurà quatre més: una en cadascuna de les entrades de les diferents zones de la platja les quals, a més d’informar de l’ocupació, també podran comunicar l’estat de l’aigua, la bandera, la temperatura, etc.

Com a reforç a aquestes pantalles informatives, també es mesurarà la densitat de la platja i es vigilarà l’incompliment de les normes de salut i seguretat a través d’un dron, que serà dirigit per un pilot de drons contractat a través del Pla d’Ocupació Municipal.

D’altra banda, s’instal·larà un equip de megafonia que avisarà de les mesures de seguretat, recordarà quina bandera oneja a la platja i també donarà informació, si és el cas, dels infants que s’hagin perdut. Les normes de seguretat a la platja es recordaran també mitjançant senyalització vertical als fanals del passeig de Pau Casals.

Totes aquestes novetats aniran acompanyades de la incorporació de nou personal a la platja. En primer lloc, un total de 6 agents cívics, contractats a través del Pla d’Ocupació Municipal, treballaran a peu de platja entre els mesos de juliol i setembre, amb l’objectiu de vetllar per al compliment de totes les mesures de seguretat per part dels banyistes, informant-los de les normes a seguir per a gaudir d’un bany segur. A més d’aquests agents cívics, el personal voluntari de Protecció Civil de Vila-seca també reforçarà aquesta funció en diversos torns horaris.

D’altra banda, ahir dilluns dia 15 entrava ja en funcionament el servei de salvament i socorrisme a la plata de la Pineda i properament per aquest reforç d’estiu, s’incorporaran també 8 nous agents interins de Policia Local.