La Cambra demana que els comerços puguin obrir els festius durant l’estiu

Ha fet una petició perquè l’Ajuntament de Tarragona ho sol·liciti al Departament de Comerç de la Generalitat

Per . Actualitzat el

La Cambra de Tarragona ha demanat a l’Ajuntament de Tarragona que sol·liciti al Departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya que s’aculli a l’excepció de municipi turístic, a l’efecte dels horaris comercials, de forma excepcional i provisional durant aquest estiu de 2020.

Els arguments de la Cambra són tres:

Primer i especialment per poder garantir les mesures generals i específiques de prevenció dels establiments, com són esgraonar l’afluència  de consumidors durant les rebaixes i l’augment de visitants estivals, poder aplicar mesures organitzatives als establiments de manera més eficient, i complir amb les recomanacions específiques a sectors comercials com el tèxtil, calçat, joieries, rellotgeria…

Segon, mantenir els llocs de treball del sector. El comerç és un dels més afectats durant la crisi postcovid. El pes que té l’activitat comercial en el conjunt de la ciutat és massa elevat, tant en nombre d’establiments com en generació de llocs de treball i riquesa, que totes les mesures que s’adoptin d’aquí a finals d’any haurien d’anar encaminades a evitar el tancament d’establiments o la pèrdua de llocs de treball.

I, tercer, poder reactivar l’activitat comercial després del tancament decretat per l’administració. Les empreses i autònoms del sector comercial es veuen afectats per aquesta crisi de renda, que té restriccions importants sobre els volums de venda. Si no s’aprofita una època de consum tan important com els mesos d’estiu a la nostra ciutat, l’impacte sobre aquest sector amb una presència del 21 per cent a l’activitat econòmica de Tarragona serà molt més greu encara. La supervivència del petit comerç no depèn dels horaris comercials, sinó d’altres factors de competitivitat que entre tots els organismes administratius i empresarials s’han  d’impulsar. En un moment, que el comerç digital s’ha incrementat amb el confinament de la població, limitar els horaris comercials dels establiments físics quan la venda digital és 365 dies i 24 hores al dia resulta incongruent.