La Policia Portuària estrena un uniforme més còmode i amb nou disseny

La nova vestimenta s’adapta al reglament del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya

Per . Actualitzat el

La Policia Portuària del Port de Tarragona presenta els seus nous uniformes. El cos policial farà el desplegament de la nova vestimenta de forma gradual per tal d’adaptar-se al model que el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya va establir en la resolució INT/1431/2017, de 15 de juny, per a les Policies Locals, Mossos i Policia Portuària.

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya va impulsar la creació d’un grup de treball amb un objectiu compartit de consensuar un model d’uniformitat bàsica per a totes les policies locals de Catalunya per donar així una resposta efectiva a les peticions de municipis i avançar en la concreció de les directrius bàsiques per a l’homogeneïtzació de la uniformitat de les policies locals.

Una de les característiques més remarcables sobre aquesta nova vestimenta, és que a les espatlles es diferencien unes franges de color blau cel per les policies portuàries, grogues en cas de policies locals i vermelles per Mossos, per tal d’identificar el cos policial de forma fàcil i ràpida. A la part alta de la màniga esquerra es mostra la bandera de Catalunya en posició horitzontal.

Desplegament i qualitat dels nous uniformes

Els equipaments estan confeccionats amb teixit Coolmax i amb ions de plata en el nucli de fil 100%. El material és una fibra de polièster que es caracteritza per facilitar considerablement la transpiració. Gràcies a les propietats capil·lars de la seva fibra, aconsegueix eliminar la humitat del cos. Per les característiques tan peculiars que presenten els uniformes, aquest teixit s’utilitza especialment per l’elaboració de reforços i teixits elàstics i transpirables, En definitiva, són equipaments pensats en la comoditat dels i de les agents.

Detall dels uniformes

De moment el cos policial ha adquirit un total de 47 nous uniformes, nombre total d’agents que formen el cos policial del Port de Tarragona. Cal destacar que aquest número augmenta fins prop dels 90 agents en temporada alta amb la incorporació d’eventuals, dels quals un 6,8% són agents femenins.

Camises

La camisa del nou uniformes és de màniga curta, de color blau nit. A la part frontal hi ha dues butxaques de 165 mm d ́alçada i 126 mm d ́amplada amb tapeta i botó. A la part superior de les mànigues també hi ha dues butxaques porta-bolígrafs.

Al pit dret, s’hi observa el text “POLICIA” en color blanc reflector d’acord amb la normativa UNE EN-471:2004. Per sota, una veta adherent per fixar el número d’identificació professional de l’agent. A la part esquerra del pit, es mostra l’escut de la Policia Portuària i al centre l ́escut de la ciutat i la llegenda Policia Portuària a l ́interior de la forma ovalada.

A l’esquena es mostra centrat el text “POLICIA PORTUÀRIA” immediatament per sota i separats 12 mm, es mostra el text “Harbour Police”. Aquesta agrupació dels dos textos, un sota de l ́altre, té una amplada de 240 mm.

El contorn interior del coll es mostra en color blau Oxford. A la solapa dreta, es mostren quatre quadrats en brodat blanc. Les espatlles es mostren en blau fluor d ́alta visibilitat en forma cònica amb xarretera de color blau nit.

Pantalons

Els pantalons de color blau nit, també, disposen d’una butxaca al costat exterior de cada cama. La traveta davantera esquerra inclou un rivet extern amb els colors de la bandera de Catalunya.

Els pantalons inclouen un folre extraiïle per afavorir la regulació tèrmica de la persona usuària. L’interior de la cintura està reforçat amb cobertura de silicona per evitar el desplaçament de la peça superior.

Jaquetes

Les jaquetes operatives, amb teixit aïllant tèrmic, són ajustades al cos amb folre desmuntable a la zona del tronc. S’han realitzat amb un material compost amb sarga com teixit extern, una membrana impermeable i transpirable al mig, i un teixit elàstic de grossor fi al seu contorn del baix que permetrà introduir-la a l’interior dels pantalons.

El davant de la jaqueta està format per diferents peces, tanca mitjançant cremallera hidròfuga. Porta travetes per a micròfon a ambdós costats del pit.

Sobre la part posterior de les espatlles portarà dos peces en forma de trapezi, de color blau cel assignat a les policies portuàries, que arribaran des de la part davantera fins a la part de l’esquena. Sobre aquestes dues peces hi portaran dues travetes porta galons.

Porta un folre desmuntable encoixinat, tipus armilla, confeccionat amb fil de plata, per proporcionar propietats antibacterianes de forma permanent.

La jaqueta porta al pit la paraula POLICIA, a l’esquena, centrat, POLICIA, immediatament per sota “Policia Portuària”, i a sota quatre quadres. Les lletres i els quadres seran de material plata reflectant, d’aplicació tèrmica-adhesiva.

Per sota del mòdul del pit, a la part dreta, portarà un velcro per a fixar el número d’identificació professional de l’agent, a la part esquerra del pit, l’escut específic del cos policial i a la màniga esquerra la senyera de Catalunya.