La Generalitat sanciona amb 125.000 euros Miasa Logística

L’empresa va patir un incendi el juliol passat i l’Administració considera que va vulnerar la normativa

Per . Actualitzat el

El departament d’Empresa i Coneixement ha obert un expedient sancionador a l’empresa Miasa Logística, amb seu a Tarragona i dedicada a l’emmagatzematge de productes químics, per vulnerar la normativa en matèria de seguretat industrial. L’expedient, que es troba en procés de tramitació, inclou dues propostes de sanció que sumen 125.000 euros. L’empresa va patir un incendi el 7 de juliol del 2019, les causes del qual no s’han pogut determinar.

L’expedient sancionador considera provat que Miasa Logística no va donar compliment a l’obligació que tenen els establiments de nivell superior d’elaborar i presentar un informe de seguretat per tal de prevenir els riscos inherents als accidents greus en els quals intervinguin substàncies perilloses. Aquesta infracció està tipificada com a greu i s’ha sancionat amb 75.000 euros.

El document també conclou que la instal·lació elèctrica de baixa tensió de Miasa Logística no s’ajustava a la normativa, ja que el seu estat no coincidia amb el projecte registrat i no hi ha constància de cap inspecció inicial, modificació, ampliació, ni inspecció periòdica. La no contractació de serveis de manteniment i d’inspecció periòdica quan ho exigeixen els reglaments tècnics de seguretat industrial aplicables està tipificada com a infracció greu, i s’ha sancionat amb 50.000 euros.