El MAMT presenta virtualment la nova exposició temporal

El Museu d’Art Modern de Tarragona prepara l’obertura física pel 9 de juliol

Per . Actualitzat el

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (www.dipta.cat/mamt) reprèn l’activitat progressivament després del confinament per la Covid-19. Aquest dijous, ha presentat el contingut de la nova exposició temporal: ‘De mites i herois’, de Marc Quintana, una mostra pictòrica que de moment només es podrà gaudir en format virtual, a través d’un vídeo que ja s’ha començat a difondre a Facebook, Instagram TV, Youtube i les webs del MAMT i de la Diputació. Aquesta exposició es podrà visitar físicament a partir del 9 de juliol, data de reobertura del museu, en què també s’obrirà al públic una altra exposició: ‘Resistències vora el mar’, de Ro Caminal, guanyadora d’un accèssit del darrer Premi Julio Antonio d’escultura.

El document audiovisual sobre l’exposició ‘De mites i herois’ acosta l’espectador a part de les obres de Marc Quintana, acompanyades de comentaris davant la càmera per part del mateix autor i del crític d’art Manuel Allué, autor del text del catàleg de la mostra. Quintana (Tarragona, 1975) ha exposat la seva obra en diferents ciutats (Reus, Barcelona, Madrid, Santiago de Compostel·la o la Corunya), i per primera vegada ho fa al MAMT. És per això que moltes de les pintures que ara hi presenta incorporen referències tarragonines. En l’actualitat, l’artista viu i treballa a Calafell.

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a adaptar la programació cultural del museu per tal de garantir la seguretat del públic d’aquest espai. “Hem optat per transformar la proposta de Marc Quintana en una experiència en línia, que més endavant ja podrem gaudir presencialment. Teníem molt clar que, en un format o en un altre, la cultura ha de continuar: és un dels pilars bàsics de l’estat del benestar”, ha assenyalat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, a l’inici del vídeo amb motiu de la ipresentació virtual de la mostra. Aquesta inauguració virtual ha comptat, així mateix, amb la participació del director del MAMT, Manel Margalef.

L’exposició de Marc Quintana es podrà visitar presencialment del 9 de juliol al vespre, data de l’obertura al públic del MAMT, fins al 6 de setembre, en paral·lel a la mostra de Ro Caminal.