La biblioteca reinicia l’activitat el 15 de juny amb els serveis de préstec i de retorn

Es redueix l’horari, que serà: als matins, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h; i a les tardes, de dilluns a dijous, de 16.30 a 19.30 h

Per . Actualitzat el

La Biblioteca de Salou obrirà el proper dilluns, dia 15 de juny, les seves portes, exclusivament, per al servei de préstec i retorn de documents. L’horari d’obertura serà als matins, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h; i a les tardes, de dilluns a dijous, de 16.30 a 19.30 h.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament, tenim la voluntat d’anar incorporant, progressivament, els serveis perquè la ciutadania pugui fer les seves gestions de forma presencial, tot garantint les màximes mesures higièniques i de seguretat, per tal vetllar per la salut i benestar dels salouencs i les salouenques”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha explicat que “amb l’entrada a la fase 3 de desescalada, considerem oportú posar en marxa, de nou, el servei de préstec i devolució de documentació”. L’edil afegia que “la resta de serveis de la Biblioteca s’aniran sumant a mida que arribem a la nova normalitat i puguem garantir la seguretat dels usuaris / àries i dels treballadors / es”.

Per anar a recollir un préstec, serà imprescindible demanar cita prèvia, a partir d’avui dimecres, 10 de juny, preferiblement, a través del telèfon 977 38 88 09 i del correu electrònic biblioteca@salou.cat; però també a través de les xarxes socials de la Biblioteca, per adaptar-se a les preferències dels usuaris. Els perfils són els següents: a Facebook, @bibliotecadesalou; a Twitter, @bibliosalou; i a Instagram, @bibliosalou.

Es pot consultar la disponibilitat dels documents al catàleg ARGUS de les Biblioteques Públiques de Catalunya a http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat, escollint la ubicació “Salou” al catàleg, ja que no es poden fer préstecs entre biblioteques i les peticions de préstec han de ser, només, dels exemplars de la Biblioteca de Salou.

L’atorgament de cites es farà respectant l’estricte ordre d’arribada de les peticions i les franges horàries, sobretot per a la població més gran de 70 anys.

La recollida dels préstecs es farà per la porta principal de la Biblioteca, a partir del dia 15 de juny. Caldrà portar el carnet d’usuari / ària o el DNI. La cita serà personal i individual; tret dels menors de 14 anys i persones amb dependència, que hi podran acudir acompanyats.

Pel que fa al retorn de documents, es farà, exclusivament, per la porta del jardí. Els documents prestats s’hauran de mantenir precintats 14 dies, i, passada la quarantena, es farà efectiu el retorn, amb la data retrocedida perquè l’usuari / ària no acumuli penalització per aquests dies.

Tanmateix, en aquest fase de desconfinament no es podrà accedir a l’interior de la Biblioteca, ni estaran disponibles els serveis de sala, ordinadors i fotocopiadora; el préstec interbibliotecari; les activitats culturals; ni les donacions de documents.

Cal dir que, com a la resta d’establiments i equipaments públics, serà obligatori l’ús de mascareta; mantenir la distància mínima de seguretat de 2 metres, entre persones; i netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.