La piscina municipal no obrirà aquest estiu

Per . Actualitzat el

Tenint en compte la situació generada per la Covid-19, l’equip de govern de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha pres la decisió de no obrir la piscina municipal davant la impossibilitat d’assumir, amb totes les garanties, les mesures que s’han indicat des de les autoritats sanitàries.

Per a l’equip de govern «és prioritari garantir la seguretat de la ciutadania i, des que va començar la crisi sanitària, hem treballat per prevenir la propagació de la Covid-19 al municipi amb diferents mesures i accions».

Expliquen que «durant les darreres setmanes hem estat avaluant la possibilitat d’obrir la piscina municipal de la Bisbal però, finalment, hem decidit no fer-ho. Els membres de l’equip de govern pensem que les mesures proposades per les autoritats sanitàries poden ser les adequades per evitar els rebrots però considerem que portar-les a la pràctica és summament complicat, ja que no podem controlar allò que fa cada persona de forma individual. Així, davant l’impossibilitat d’establir uns mecanismes de control que assegurin el compliment de les mesures amb el rigor que caldria i tenint en compte el dèficit econòmic que causaria el fet d’obrir implementant totes les mesures que s’exigeixen des de les autoritats sanitàries, hem decidit no obrir la piscina municipal aquesta temporada».

Les mesures que s’haurien d’implementar inclouen un aforament limitat al 30%, l’obertura a través de cita prèvia per organitzar horaris per torns, controlar la temperatura de totes les persones a l’accés, incorporar un sistema de neteja i desinfecció del calçat dels usuaris, el manteniment de dos metres de distància entre els usuaris a dins i a fora de l’aigua i la desinfecció continuada dels espais i zones de contacte habitual (com ara les escales de les piscines).

Des de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès consideren que «és prioritari garantir la seguretat sanitària dels usuaris d’aquestes instal·lacions i, davant del possible risc de contagi per Covid-19, hem pres la decisió de no obrir aquest equipament».

Quant a les entrades dels talonaris que conserveu de l’any passat, informen que les podreu utilitzar l’estiu de l’any vinent.