Les platges reobren amb un reforç de la desinfecció a lavabos, dutxes i rentapeus

Hi ha noves recomanacions de seguretat, de les quals s’informarà en plafons i per megafonia

Per . Actualitzat el

Les platges del municipi de Calafell reobren aquest dilluns, coincidint amb l’entrada en vigor de la fase 3 de desconfinament. La reobertura es farà aplicant noves recomanacions de seguretat i amb un reforç de la desinfecció dels serveis existents a les platges.

Entre aquestes mesures, hi ha un augment de la desinfecció dels lavabos, dutxes i rentapeus, que es farà sis cops al dia, quan fins ara era de dues vegades. El servei de parasols, de la seva banda, també tindrà en compte la distància de seguretat.

A més, l’Ajuntament de Calafell instal·larà plafons informatius a les 43 entrades que hi ha a les platges amb les recomanacions a seguir per part dels usuaris. També hi haurà missatges per la megafonia del servei de socorrisme.

Els socorristes i el personal dels serveis de les platges vetllaran perquè es respectin aquestes normes i recomanacions, amb el suport, si és necessari, de la Policia local. Tanmateix, l’Ajuntament demana “autoresponsabilitat” als usuaris de les platges, ja que no hi haurà controls específics d’aforament per l’enorme dificultat de realitzar-los: estem parlant de cinc quilòmetres de platja linial i urbana, amb mig centenar d’accessos.

Tanmateix, la capacitat de les platges mai s’ha ocupat completament, llevat de l’afany dels usuaris de ser a primera línia del mar. Per tant, no hi hauria d’haver grans problemes que no es puguin resoldre amb civisme i respecte.

Aquestes són les mesures que estaran en vigor a partir del 8 de juny:

–S’ha de respectar a distància de seguretat de dos metres

–Només una persona a la vegada a les dutxes i als lavabos

–No es poden compartir joguines infantils ni menjar

–No es permet l’entrada de gossos

–Cal estar atents als senyals i indicacions de les autoritats

–Cal informar-se de les normes