La platja s’obre als banyistes aquest dimarts

El dissabte 13 de juny entrarà en funcionament el servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme fins el 27 de setembre

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament d’Altafulla està enllestint el pla d’obertura dels serveis a la platja del municipi per donar resposta a les mesures de seguretat previstes en l’actual situació de desescalada de la pandèmia provocada per la Covid-19. Precisament, la platja s’obrirà oficialment als banyistes aquest dimarts 9 de juny.

El servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme de la platja, que anirà a càrrec de l’empresa PROVITA SCM, començarà aquest dissabte 13 de juny fins el 27 de setembre. L’horari serà de 10.30 a 19.30 hores, de dilluns a diumenge. El servei estarà cobert per tres socorristes els mesos de juny i setembre, i es reforçarà amb un efectiu més els mesos de juliol i agost.

A més, des de l’Ajuntament d’Altafulla, es contractarà a quatre informadors de carrer i mercat amb l’objectiu de reforçar les mesures que s’han de garantir entre els banyistes com respectar la distància social de dos metres, evitar compartir menjar i estris de bany o reduir les concentracions; i comptarà també amb el reforç de la Policia Local.

El servei de neteja de la platja es realitzarà diàriament i començarà a partir del 15 de juny fins el 30 de setembre, i comptarà amb quatre operaris que faran neteja manual, i esporàdicament, serà reforçada amb maquinària per la zona central. Prèviament, ha estat la Brigada Municipal qui ha realitzat les primeres tasques de neteja i adequació. També a partir del dia 15, es procedirà a fer una aportació de sorra que executarà la Direcció General de Costa de l’Estat.

Passeres: S’han disposat passeres d’accés a la platja.

Megafonia: Es disposarà de megafonia en tota la platja per informar en diferents idiomes sobre les mesures de seguretat a seguir i informacions d’interès per als i les banyistes.

Guinguetes: Es recupera la guingueta que s’emplaçarà al Parc de Voramar, enlloc de damunt la sorra. Serà una food truck que complirà amb totes les mesures de seguretat, igual que la resta d’adjudicataris del pla d’usos com els serveis de gandules i patins.

Serveis que no s’instal·laran aquest estiu o que tindran ús limitat:

Dutxes, rentapeus i lavabos: No s’instal·laran dutxes ni rentapeus ni lavabos. Les mesures de neteja previstes en l’ús autoritzat no es poden garantir, tenint en compte el nivell de neteja i desinfecció que caldria realitzar.

Papereres: No s’instal·laran papereres enmig de la platja. Les papereres es trobaran als accessos. Es fa una crida al civisme dels usuaris i usuàries de la platja.

L’Ajuntament d’Altafulla no fixarà franges horàries ni zonificacions, ja que, segons ha assegurat la coalcaldessa Alba Muntadas, “s’apel·la a la responsabilitat ciutadana”. Muntadas també ha recordat que “no estarà permès reservar lloc a la platja a primera hora del matí plantant el para-sol”, i en cas que els informadors ho detectin, s’avisarà als responsables per a què retirin les seves pertinències. En cas de no fer-ho, se’ls retirarà.

També s’instal·laran tòtems informatius a través dels quals es recordaran les mesures a seguir. Aquest estiu també es comptarà amb el trenet turístic, que recentment ha sortit a licitació pública, així com el bar de la piscina municipal i la food truck del Parc de Voramar.