Les instal·lacions esportives municipals començaran a reobrir dimecres

Els gimnasos obriran a usuaris el dia 10 i les piscines el dilluns 15

Per . Actualitzat el

El Consell Rector del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona ha aprovat aquest matí, durant una reunió extraordinària, els plans d’acció d’obertura de les instal·lacions esportives municipals, que estaven tancades des del dia 12 de març, per evitar la propagació de la Covid 19. La consellera d’Esports i presidenta del PMET, María José López, ha destacat que la reobertura “era molt esperada a la nostra ciutat i es donen les condicions per fer-la amb garanties gràcies a la tasca que està fent tot el personal de les instal·lacions esportives municipals, seguir i complir amb les noves mesures de prevenció ha de ser un objectiu comú que implica també als usuaris i usuàries i als clubs esportius”.

Els complexos esportius municipals (Campclar, Bonavista, Serrallo i Part Baixa, Riuclar-Torreforta-Icomar, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador) obriran pels usuaris, sempre amb cita prèvia, els gimnasos (sala de fitness i activitats dirigides) a partir de dimecres 10 de juny i a partir de dilluns 15 les piscines per a fer natació (encara no s’ofereixen cursets), les pistes de pàdel, les pistes de tenis i l’estadi d’atletisme Natalia Rodríguez de Campclar.

Les instal·lacions esportives municipals es reobren amb aforaments limitats i establint mesures de control a l’entrada (temperatura, desinfecció del calçat, distància interpersonal, compromís de responsabilitat, mascareta, gel hidroalcohòlic, etc.), entre d’altres mesures higièniques i sanitàries que les autoritats competents han establert per reduir els riscos dels usuaris i treballadors de les instal·lacions.

Per fer qualsevol de les activitats que permeten les instal·lacions esportives les persones abonades hauran de demanar cita prèvia mitjançant l’app Connecta o per web (https://cutt.ly/7yV6Igw) Una persona abonada podrà tenir fins a tres reserves actives a la setmana, i es podran fer amb 48 hores d’antelació. L’activitat durarà un màxim de 50 minuts a piscina, sala de musculació i estadi d’atletisme; mentre que per les activitats dirigides el temps màxim serà de 45 minuts. Als usuaris abonats només se’ls girarà el preu de mig mes del rebut d’abonament de juny. Així mateix, totes aquelles persones abonades que prefereixin esperar com a molt fins el mes de setembre per incorporar-ser podran abonar per períodes mensuals la quota de manteniment, evitant d’aquesta manera pagar la matricula corresponent. L’atenció al públic per fer qualsevol tràmit presencial s’ha de demanar amb antelació al web: citesprevies.tarragona.cat

Clubs esportius

Pel que fa als clubs esportius, el PMET ha explicat que se’ls enviaran els protocols i normes d’actuació i d’utilització de les instal·lacions per tal que, si ho necessiten, puguin fer la petició d’entrenament dels diferents equipaments (com el velòdrom, piscines, pavellons, pista d’atletisme Natalia Rodríguez, etc.), que poden realitzar a partir del dia 8 de juny sempre que lliurin prèviament la documentació requerida pel Patronat i rebin l’autorització. Així mateix, la conselleria d’Esports ha acordat que s’obriran a partir de la mateixa data els camps de futbol municipals i el camp de tir amb arc de Sant Salvador, sota demanda de clubs i amb els mateixos criteris que els equipaments que gestiona el PMET.

Com que les competicions ja han finalitzat, els clubs que practiquen esports col·lectius només podran fer entrenaments en els equipaments municipals per a categories sènior, tot i que es permetran altres casos excepcionalment, sempre i quan estiguin justificats prèviament. Pel que fa a esports individuals només caldrà que justifiquen la necessitat d’entrenar a causa de la celebració de campionats imminents.

El PMET publicarà més informació a la web https://www.tarragona.cat/esports

Durant la reunió del Consell Rector del Patronat, la consellera d’Esports també ha agraït la tasca dels tècnics que han impartit durant aquesta setmana les activitats ‘Ens movem a l’aire lliure’ i que s’han realitzat a l’exterior de l’Anella Mediterrània.