La Diputació destina 10 milions d’euros per a la reactivació econòmica i social

El ple de la institució dona llum verda a noves inversions vehiculades a través dels ajuntaments

Per . Actualitzat el

Un mes després d’haver aprovat inversions per valor de 16,2M€ per contribuir a pal·liar els efectes de la Covid-19 i reactivar l’economia de la demarcació, el ple ordinari de la Diputació de Tarragona, celebrat aquest divendres, ha donat llum verda a noves inversions amb el mateix objectiu. Es tracta de 10,4M€ més, provinents de romanents de tresoreria i que es destinaran a l’àmbit de la salut pública, l’ocupació i l’emprenedoria, el turisme, l’educació, la cultura o l’acció social. La majoria d’aquestes inversions es destinen als ajuntaments, que vehicularan les diferents inversions als respectius municipis a través de diverses línies d’ajuts de caràcter extraordinari.

Del conjunt d’aquest import, 8M€ es destinen als ajuntaments, per a diferents àmbits i de la següent manera: 3M€ per a ocupació i emprenedoria (per a plans d’ocupació o activitats de foment del comerç de proximitat, entre altres accions); 2M€ per a accions de caire educatiu, cultural o esportiu, i 3M€ per a despeses extraordinàries en matèria de salut pública derivades de la pandèmia (equips de protecció individual, mampares de protecció, via pública segura, entre d’altres).

D’altra banda, s’inverteix 1M€ per reforçar línies d’ajuts ja convocades en matèria de turisme i per promoure les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada com a destinacions segures. I així mateix, es destina també 1M€ a ajut social, mitjançant dues vies: 500.000€ d’ajut directe per a aquelles entitats que ja tenen conveni amb la Diputació i amb un abast territorial ampli (Banc dels Aliments, Càritas i Creu Roja) i 500.000 € en línia de concurrència per a entitats de caire social.

Així mateix, la modificació de crèdit aprovada aquest divendres inclou els 400.000€ destinats a l’adquisició conjunta d’equips de protecció individual per als ens locals, coordinada per la Diputació de Tarragona i que va permetre un estalvi de temps i de recursos a un centenar d’ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals de la demarcació.

“Superar la situació com més aviat millor”

Amb el conjunt d’inversions i actuacions dutes a terme des de l’inici de la pandèmia, la Diputació de Tarragona pretén garantir la liquiditat dels consistoris perquè puguin fer front a les despeses extraordinàries que han hagut d’assumir; fomentar l’ocupació i el desenvolupament econòmic de la demarcació de Tarragona; col·laborar econòmicament amb les entitats d’acció social, i impulsar l’activitat cultural i esportiva en els municipis. “Des del mateix moment que va esclatar aquesta crisi, al mes de març, ens hem volgut avançar als seus previsibles efectes, i ara intensifiquem encara més el pla de xoc iniciat aleshores, amb aquesta nova línia d’ajuts creada expressament per ajudar el món local i que és fruit del treball de tots els grups de la institució. El nostre objectiu és ajudar a superar aquesta situació com més aviat millor, amb accions enfocades a garantir la salut de la ciutadania i la reactivació de l’economia de la nostra regió”, ha manifestat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó.

La modificació de crèdit s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups representats a la institució supramunicipal (ERC, JxCat, PSC i C’s), en una sessió que, novament, ha estat telemàtica i que s’ha pogut seguir públicament i en directe a través d’Internet.

D’altra banda, en la sessió s’ha aprovat el preu públic per l’assistència en treballs de desinfecció viària de les zones estratègiques municipals per evitar el contagi de la Covid-10. Així mateix, s’ha aprovat la moció presentada pel grup del PSC “Per un turisme segur i sostenible”, per demanar que la demarcació de Tarragona formi part de la Xarxa certificada de zones verdes de la Unió Europea.

El ple d’aquest divendres s’ha iniciat amb la lectura, per part de la presidenta de la Diputació, d’una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.