Els usuaris de la residència Santa Tecla Llevant deixen l’hotel Núria de Tarragona després de 68 dies

Les 57 persones havien estat traslladades com a mesura preventiva durant el període de pandèmia per la COVID-19

Per . Actualitzat el

Aquest dimecres al matí s’ha fet el trasllat a la Residència Santa Tecla Llevant dels 57 usuaris i usuàries que de manera provisional s’havien allotjat a l’Hotel Núria des del divendres 27 de març com a mesura preventiva durant el període de pandèmia per la COVID-19.

El trasllat s’ha fet efectiu a partir de les 10 del matí amb el suport de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) de Tarragona, que ha posat a disposició de la Xarxa de Santa Tecla un total de tres autobusos adaptats per a portar novament els residents al complex Santa Tecla Llevant, on vivien en el moment del decret d’estat d’alarma per coronavirus.

En els darrers dies els equips de la Xarxa de Santa Tecla han treballat intensament per tenir-ho tot preparat per al retorn de les persones grans a la residència de la Vall de l’Arrabassada.

En declaració als mitjans de comunicació, Joan Aregio, gerent de l’àrea Social de la Xarxa de Santa Tecla, ha volgut agrair “la implicació i professionalitat de tot l’equip humà de la residència Santa Tecla Llevant, que durant un total de seixanta-vuit dies han cuidat els usuaris i usuàries de la residència en unes condicions excepcionals. Han fet una tasca encomiable envers els usuaris i les seves famílies en un espai de treball que, no ho hem d’oblidar, no reuneix les mateixes condicions que una residència”.

Per a Aregio, l’experiència de l’Hotel Núria “ha estat tot un èxit de col·laboració. Cap resident s’ha contagiat durant tot el període de confinament i, a més a més, la ciutat de Tarragona -tant Joan XXIII, GIPSS com la mateixa Xarxa de Santa Tecla-, ha pogut disposar de més recursos per a l’atenció de la pandèmia gràcies als llits alliberats al complex Santa Tecla Llevant durant més de dos mesos”.

Des de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla s’insisteix que aquesta experiència exitosa ha estat possible gràcies a la bona tasca dels seus professionals, a la bona comprensió i predisposició dels residents i les seves famílies, i al suport de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Tarragona i de l’EMT. “Ha estat tot possible gràcies a la suma d’esforços”, ha puntualitzat Aregio.

Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla

La Xarxa de Santa Tecla és una agrupació de fundacions sense ànim de lucre amb concertació amb les administracions locals i la Generalitat de Catalunya. Des dels seus orígens, que es remunten al segle XII amb l’antic Hospital de la Seu de Tarragona (1171), ha vetllat per les necessitats sanitàries i socials de les persones del territori.

La Xarxa de Santa Tecla constitueix avui un dels principals organismes prestataris de serveis sanitaris i socials a la província de Tarragona i és l’organització sanitària i social més gran de Catalunya. A través d’uns quaranta centres i amb una plantilla estable de prop de 2.500 professionals, l’organització dóna cobertura sanitària i social a les més de 200.000 persones que resideixen a les comarques del Tarragonès nord i el Baix Penedès, així com a la població itinerant derivada de l’activitat turística i empresarial de la zona. Al llarg dels darrers anys, l’organització ha experimentat un important creixement per tal d’apartar els seus serveis a les necessitats d’un territori en plena expansió. Aquest esperit altruista d’atenció i assistència a la societat ha empès la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla a universalitzar l’accés de la ciutadania a uns serveis socials i sanitaris eficients i de qualitat en col·laboració amb les institucions públiques del territori. Cada any més de 2 milions de tarragonins i tarragonines reben atenció sanitària i/o social als centres que la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla gestiona a les dues comarques del nord de la demarcació de Tarragona.

En l’actualitat hi formen part la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, la Fundació Centres Assistencials i d’Urgències, la Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla, la Fundació Casa Sant Josep i la Fundació Estela per a la Discapacitat.

Més informació de la Xarxa de Santa Tecla a www.xarxatecla.cat.