El Museu Pau Casals reobre aquest dissabte

Sota el lema “Us hem trobat a faltar. Tornem a obrir les portes” oferirà entrada gratuïta durant tot el mes

Per . Actualitzat el

El proper dissabte 6 de juny el Museu Pau Casals situat a la Platja de Sant Salvador (El Vendrell) torna a obrir les seves portes al públic i oferirà entrada gratuïta al Museu fins el dia 30 de juny. Del 6 al 14 de juny el Museu obrirà amb un horari reduït de vista de les 10h a les 14h del matí. A partir del 16 de juny i fins el 30 de juny l’horari serà de 10h a 14h i de 17h a 20h. Els dies d’obertura del Museu Pau Casals continuaran sent de dimarts a diumenge. A mesura que es vagin desenvolupant les diferents fases de desconfinament, el museu s’adaptarà i anirà tornant a la seva normalitat i horaris habituals.

De cara als propers mesos, l’equip està treballant en la programació d’estiu que se centrarà en aprofitar el potencial de l’entorn immillorable del museu, davant del mar a la platja de Sant Salvador (El Vendrell). A més a més, l’equipament gaudeix d’un magnífic jardí a l’aire lliure que permetrà començar a desenvolupar-hi les activitats d’estiu complint amb les mesures de seguretat pertinents. Per altra banda, de cara a la tardor, el Museu Pau Casals també acollirà l’exposició sobre l’Orquestra Pau Casals, que s’inaugurarà el dia 24 de novembre al Museu de la Música de Barcelona i el 26 de novembre al mateix Museu Pau Casals.

Des de fa unes setmanes, l’equip del museu ha estat treballant en el pla de reobertura amb l’objectiu de preparar el museu per l’arribada de visitants garantint les mesures i protocols de seguretat. En aquest sentit, la directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester, afirma que “encarem la reobertura del museu amb molta il·lusió i amb la certesa que estem donant les màximes condicions de seguretat i higiene als nostres visitants, amb moltes ganes que el museu torni a ser un lloc viu i ple de gent”.

El restaurant del museu és un atractiu que es suma a la visita i que dona un valor afegit a una sortida que aquest estiu s’ha de convertir en indispensable: passar un dia a la casa de Pau Casals amb vistes al mar, passejar pels jardins d’estil neoclàssic i acabar amb un dinar al restaurant Vil·la Casals, que des de l’11 de maig ofereix cuina de mercat a la terrassa oberta al mar i al jardí complint amb totes les normes de seguretat. Per tot això, la directora del Museu fa una crida i explica que “animem al públic local i a la gent del Camp de Tarragona a redescobrir aquest museu ubicat en un entorn privilegiat, davant del mar i la platja de Sant Salvador, amb un magnífic jardí i un restaurant amb vistes al mar. Un lloc ideal per gaudir del paisatge, la cultura, la música i la gastronomia i el lloc definitiu per conèixer qui va ser Pau Casals com a músic i com a home de pau”.

El Museu Pau Casals va tancar les seves portes el passat 12 de març amb motiu de les mesures sanitàries anunciades pel govern per fer front a la crisi del coronavirus Covid-19. Durant aquest temps, el museu ha estat desenvolupant tasques internes de manteniment i neteja de l’exposició permanent i preservació de les col·leccions, complint en tot moment amb les mesures de seguretat i prevenció pertinents.

Així mateix, durant aquests mesos de confinament, el Museu ha estat en contacte amb els seus públics a través dels recursos digitals com la visita virtual, que es pot fer des del Google Art Project o el recursos per treballar Pau Casals des de l’aula i en família que es poden trobar al web educatiu paucasalseduca.org. L’equip del museu també ha posat a l’abast dels usuaris la seva col·lecció d’art i altres objectes a través de la plataforma museuobert.cat.

Reobertura seguint els protocols i mesures de seguretat

El Museu Pau Casals es troba a la regió sanitària del Camp de Tarragona, que actualment està en la fase 2 del desconfinament. Les darreres setmanes, l’equip del museu ha estat treballant en l’elaboració d’un protocol d’implementació de mesures de protecció per evitar contagis del coronavirus tant a nivell intern com per a les visites, amb l’adopció de mesures com la reducció de l’aforament a 1/3, l’ús obligatori de mascareta, l’ús obligatori de gels hidroalcohòlics, manteniment de les distàncies de seguretat, senyalització de recorregut, pantalles de metacrilat i un reforç del servei de la neteja per garantir que tots els seus visitants i usuaris puguin fer la visita en un entorn segur i saludable.

La visita a l’interior de la casa-museu està degudament senyalitzada i en algunes sales l’aforament és limitat. El flux de visitants serà controlat pel personal del museu i es reforçarà el servei de neteja per garantir una visita segura i saludable en tot moment.

Pel que fa als serveis de botiga i restaurant, estaran oberts i es recomana l’ús de la targeta de crèdit tant per la compra d’entrades com per la compra de productes. Les entrades també es podran adquirir on-line a través de la pàgina web www.2020.paucasals.org