Territori i Sostenibilitat destina més de 5,5 MEUR en millores de la seguretat viària al Camp de Tarragona

Els treballs abastaran prop de 60 quilòmetres de nou carreteres de la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i el Baix Camp

Per . Actualitzat el

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat les redaccions de set projectes constructius que definiran actuacions per a millorar la seguretat viària en diverses carreteres del Camp de Tarragona que comportaran una inversió de més de 5,5 MEUR. Els treballs abastaran 60 quilòmetres de nou carreteres de la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i el Baix Camp.

 

Aquestes actuacions s’emmarquen principalment en un programa de pavimentació de cunetes, que permetrà donar un sobreample a diversos trams de carretera, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Així mateix, els treballs, en funció dels casos, es complementen amb la millora del ferm i la renovació de les barreres de seguretat.

 

En concret, els projectes que ara s’impulsen són:

 

  • Pavimentació de cunetes i adequació de les barreres de seguretat a la T-224, entreSanta Coloma de Queralt i Vallfogona de Riucorb (Conca de Barberà). Longitud: 14 quilòmetres. La redacció del projecte es licita per un import de 52.000 euros i un termini de cinc mesos. Inversió prevista per a l’obra: 800.000 euros.

 

  • Pavimentació de cunetes, adequació de les barreres de seguretat i millora de ferm a la C-242 a Cornudella de Montsant (Priorat). Longitud: 9 quilòmetres. La redacció del projecte s’ha licitat per un valor de 82.000 euros i un termini de cinc mesos. Inversió estimada de l’obra: 1,6 MEUR.

 

  • Pavimentació de cunetes a la TV-3001 i TV-3031, entre la Torre de Fontaubella, Marçà i Pradell de la Teixeta (Priorat). El tram on s’actuarà té una longitud de 12 quilòmetres. El projecte s’ha licitat per un import de 38.000 euros i un termini de redacció de quatre mesos. Es preveu per a l’obra una inversió de 420.000 euros.

 

  • Pavimentació de cunetes, adequació de les barreres de seguretat i millora de ferm a la T-242, entre Ulldemolins i Juncosa (Priorat i les Garrigues). El tram que es millorarà té una longitud de 10 quilòmetres. La redacció del projecte es licita per un import de 82.000 euros i un termini de cinc mesos. La inversió prevista per aquesta actuació és d’1,6 MEUR.

 

  • Millora del ferm i de les barreres de seguretat a la T-204, entre Montferri i Salomó(Alt Camp i Tarragonès). Longitud: 4 quilòmetres. El projecte s’ha licitat per un import de 43.000 euros i un termini de redacció de cinc mesos. El pressupost estimat de l’obra és de 600.000 euros.

 

  • Pavimentació de cunetes, adequació de les barreres de seguretat i millora de ferm a la T-214, entre Altafulla i la Riera de Gaià. (Tarragonès). Longitud: 2 quilòmetres. La redacció del projecte s’ha licitat per un import de 30.000 euros i un termini de cinc mesos. Es preveu que l’obra tingui un pressupost de 260.000 euros.

 

  • Pavimentació de cunetes a la T-723 i TV-7005, entre Mont-roig del Camp, Prades i Vilanova de Prades (Baix Camp). Longitud del tram: 8,8 quilòmetres. El projecte s’ha licitat per un import de 38.000 euros i un termini de redacció de quatre mesos. El pressupost estimat per a l’execució de l’obra és de 350.000 euros.