Els veredictes dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona es donaran a conèixer el 13 de juny

Es farà en el marc d’un programa televisiu que emetrà TAC12

Per . Actualitzat el

El proper 13 de juny es faran públics els veredictes dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona d’enguany, a través d’un programa televisiu produït per TAC 12, que s’emetrà el dia esmentat a les 21 hores i que també es podrà seguir simultàniament, per altres TV locals de Catalunya i també via streaming per internet, a l’adreça www.tac12.tv

Els veredictes dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona havien de donar-se a conèixer el passat 16 de maig, a través d’un acte al Teatre Metropol, com és habitual. L’actual situació d’Alerta sanitària ha obligat a ajornar-lo i canviar de mitjà i format.

El programa televisiu que s’emetrà porta per títol “Acte distanciat de deslliurament” i serà conduït per l’actriu Neus Pàmies, amb la participació del músic Gerard Marsal, a partir d’una idea de Marc Chornet.

Els premis que es donaran a conèixer són:

  • 30è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. Dotat amb 21.000 € i que publica Angle editorial. Amb 114 participants.
  • 20è Premi-beca de traducció Vidal Alcover. Dotat amb 12.000 € i que publica edicions de 1984. Amb 12 participants.
  • 23è Premi de narrativa curta per Internet Tinet. Dotat amb 1.000 € i que publica Cossetània edicions. Amb 252 participants,

El programa en l’emissió televisada s’ha titulat “Acte distanciat de deslliurament”. Distanciat, per evitar els perills que encara suposa l’excessiu contacte amb el públic en un acte presencial. I, d’altra banda, com que no hi haurà lliurament físic dels guardons, només la comunicació dels resultats, se la definit amb el concepte de “deslliurament” perquè es deslliuren de la càrrega de mantenir els veredictes en secret.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona els convoquen l’Ajuntament de la ciutat, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, els organitza en nom seu la Casa de les Lletres de Tarragona, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la joieria Blázquez, el digital cultural Núvol i les tres editorials esmentades. El programa televisiu ha estat produït per TAC 12 i ha comptat amb la col·laboració de les Llibreries Adserà i La Capona.

Amb aquesta iniciativa, l’organització dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona dona una sortida a una activitat consolidada que enguany s’ha vist alterada per la situació de l’Alerta sanitària. L’organització preveu que la propera tardor es donin les condicions per a realitzar l’acte presencial de lliurament dels guardons i la presentació dels corresponents llibres.