Instal.len 21 comptadors solidaris per a families sense aigua potable

Per . Actualitzat el

L’Institut Municipal dels Serveis Socials de Tarragona (IMSST) i l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) han instal·lat fins ara vint-i-un comptadors d’aigua solidaris en habitatges on hi viuen persones vulnerables, amb l’objectiu que tinguessin aigua corrent a casa, un cop decretat l’estat d’Alarma, el confinament i el tancament de les fonts públiques.

La consellera i presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar-Cunill, ha afirmat que “garantir l’accés a l’aigua potable a tots els domicilis del municipi sense excepció ha estat l’objectiu de la mesura extraordinària que va adoptar l’Ajuntament,   quan es van tancar les fonts públiques per raons de salubritat.”

Allà on aquesta actuació no ha estat possible, es segueix garantint l’accés a l’aigua a través de la distribució d’aigua embotellada mitjançant la Xarxa de Suport Solidari.

L’actual situació d’alarma sanitària, com a conseqüència de la crisi del coronavirus, fa que sigui molt important el manteniment de la salubritat en tots els llocs de convivència entre persones i l’accés a l’aigua és imprescindible. La consellera, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que “la instal·lació de comptadors d’aigua solidaris es fa amb caràcter provisional, i previ informe dels serveis socials municipals. Un cop passada la situació actual es determinarà, cas per cas, en quina situació queda cada habitatge, tenint en compte que hi ha una gran diversitat de casos”.