El Vendrell activa mesures per evitar contagis

L’alcalde reitera la màxima col·laboració de l’Ajuntament amb Salut i la Xarxa Santa Tecla

Per . Actualitzat el

Les mesures per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus (COVID-19) són les següents:

Gent Gran
Es tanquen els 3 esplais de la gent gran (els dos del Vendrell i el de Coma-ruga) i es limiten les visites a la Residència d’avis La Muntanyeta.
Es tanca el Centre de Dia.

Serveis Socials
Es limiten les atencions a les que només siguin necessàries i es reforça l’atenció per telèfon i per vies telemàtiques.
Es tanca el Centre Obert (Edifici de Fàtima).

Educació / Joventut
Es tanquen les escoles bressol municipals. S’està treballant per poder-les tornar a obrir properament si les condicions de seguretat sanitària ho permeten.
Se suspenen les activitats extraescolars i el servei d’acollida de La Ballaruga. Es tanquen l’Aula de Ceràmica i el Casal Jove.
Es tanca l’Escola Municipal de Música Pau Casals.
Se suspèn el transport escolar.

Centres cívics
S’anul·len les activitats i es tanquen les sales d’actes i de reunions.

Cultura
Es tanquen el Teatre Municipal Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori del Tívoli i els museus i les sales d’exposicions municipals.
La Biblioteca Pública Terra Baixa obrirà el dilluns 25 d’abril en horari provisional de dilluns, dimecres i divendres, de 10 h a 13 h, i dimarts i dijous, de 16 h a 19 h, amb només servei de préstec amb reserva prèvia i de documents de la Biblioteca que estiguin disponibles.

Esports
A partir de les 15 h del 13 de març, es tanquen les instal·lacions esportives municipals (previsió de reobertura a partir del 8 de juny, si s’entra a la fase 3 i es poden garantir les mesures de seguretat sanitàries).

L’EINA
Se suspenen les formacions que es desenvolupen a les instal·lacions de l’EINA.

Edificis i espais municipals
Es limiten les visites i les atencions de tràmits per evitar aglomeracions i cues en espais interiors dels edificis municipals.
Es recomana l’ús de les vies telemàtiques.
Es tanca l’Àrea recreativa del Tomoví.
Es precinten els parcs públics.
Es tanca el Cementiri. L’accés està restringit a enterraments amb una presència limitada de familiars.
L’Oficina d’Empadronament torna a atendre de forma presencial i amb cita prèvia des del 25 de maig. Per demanar cita prèvia s’ha de trucar al telèfon al 977 15 46 80, en horari de 8 h a 15 h. Per accedir a l’oficina s’haurà de portar mascareta. Els tràmits també es poden fer de forma telemàtica. A la Carpeta Ciutadana del web municipal, amb certificat digital, es podne obtenir volants d’empadronament. A la Seu electrònica -amb certificat digital, clau PIN o IdCATMobil- i mitjançant instància, es poden fer tràmits com alta/baixa de padró i canvi de domicili.
L’Oficina d’Aigües del Vendrell, ubicada al c/ Carnisseria, torna a atendre de forma presencial des de l’1 de juny amb l’horari de 9 h a 13:30 h. Es limita l’aforament a 2 clients i les persones més grans de 65 anys tenen de 9 h a 10 h com a horari preferent. S’han d’utilitzar els guants que estan disponibles a l’entrada de l’oficina i portar posada una mascareta.

Platges
Obertes amb les mesures recollides al ban municipal del 25 de maig de 2020

Mercats i fires
S’anul·len els mercats setmanals del Vendrell (divendres), excepte les parades d’alimentació de les places del Mercat i de Francesc Macià. A Coma-ruga, des del dissabte 9 de maig, hi ha parades d’alimentació, i des del dissabte 16 de maig també hi ha parades de roba.
S’anul·la el mercat de brocanters de la Rambla (segon dissabte de mes).

Zona blava
Activa des de l’1 de juny.

S’aconsella a la ciutadania i al teixit social i empresarial del municipi que se segueixin les indicacions i les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Aquestes mesures preventives s’allargaran fins a nou avís. La informació s’anirà actualitzant en funció de l’evolució i de la nova informació que es vagi disposant i de les noves directrius dels òrgans competents.
Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament del Vendrell vol transmetre a la ciutadania un missatge de tranquil·litat i de confiança, i es demana que se segueixi la informació dels canals oficials i que no es difonguin informacions falses o no contrastades.
Es recorda que davant de qualsevol sospita de contagi es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, manifesta la plena confiança amb el sistema sanitari del país i reitera la màxima col·laboració de l’Ajuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat i la Xarxa sanitària i social Santa Tecla.