Les oficines de l’Agència Tributària de Catalunya tornen a obrir l’1 de juny

Es reprèn l’atenció presencial a tot el territori, amb cita prèvia i complint les mesures de seguretat i higiene

Per . Actualitzat el

Les oficines que l’Agència Tributària de Catalunya té distribuïdes per tot el territori tornaran a obrir les seves portes el proper 1 de juny (o dimarts 2, als municipis on el proper dilluns és festiu). Concretament, les oficines territorials que aixequen la persiana el dia 1 són les de Granollers, Manresa, Sabadell, Terrassa, Figueres, Santa Coloma de Farners, Lleida, la Seu d’Urgell, Tarragona i Reus. I la resta, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Vic, Vilafranca del Penedès, Girona, la Bisbal d’Empordà, Tortosa, i les oficines compartides d’Olot i Ripoll, ho faran dimarts.

Els ciutadans que vulguin rebre atenció presencial o fer qualsevol tipus de tràmit en aquestes oficines, des d’avui poden demanar cita prèvia a la seu electrònica atc.gencat.cat o al 012. També hauran de sol·licitar dia i hora a través d’aquests canals els contribuents que necessitin ajuda a l’hora de confeccionar la declaració de l’impost sobre el patrimoni. L’ATC els atendrà personalment i de manera gratuïta a l’Oficina Central de Barcelona, al passeig de la Zona Franca, i a les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona, entre els dies 8 i 25 de juny. D’altra banda, el servei d’assessorament de l’IRPF es continuarà fent via telefònica.

Stop Covid-19: cita prèvia, mascareta i un únic contribuent per tràmit

Per accedir a les dependències de l’ATC, s’han establert una sèrie de mesures excepcionals de seguretat i higiene, recomanades per les autoritats sanitàries, amb l’objectiu de reduir al màxim la possibilitat de contagi del coronavirus entre els contribuents i entre els professionals de l’agència. Així, per exemple, abans d’entrar a l’oficina es prendrà la temperatura i, en el cas que sigui superior a 37,5%, el ciutadà no podrà ser atès presencialment i se li facilitarà una via alternativa de relació amb l’Agència per dur a terme la seva gestió. Una altra de les condicions per poder entrar a les instal·lacions de l’ATC és l’obligació de dur mascareta i utilitzar gel hidroalcohòlic.

Un cop dins les oficines, s’haurà de seguir l’itinerari senyalitzat i respectar la distància de seguretat de 2 metres. Per tal de minimitzar l’afluència de persones, es limita l’accés a un únic contribuent per tràmit, tret dels casos en què sigui necessari l’acompanyament a persones dependents o amb mobilitat reduïda.