Exposició virtual de Greg Gorman i altres propostes del Port pel cap de setmana

També enceta la secció de Twitter ‘Va de fars’ per conèixer la història d’aquests equipaments

Per . Actualitzat el

A través de l’Arxiu portuari es posa a l’abast mitjançant una nova secció a Twitter sota la denominació ‘Va de fars!’, que permet conèixer la història dels vuit fars de la nostra costa gestionats pel Port de Tarragona. Podreu descobrir la història del far de Salou que es va il·luminar per primer cop l’any 1858 i comprovar la fabulosa vista sobre el cap de Salou o descobrir l’experiència d’un tècnic de senyals marítims que va dedicar molts anys de la seva vida a l’estudi dels fars. Es pot trobar a https://ja.cat/HGVba.

D’altra banda, aquest mateix Arxiu juntament amb Publicacions del Port ofereix l’oportunitat d’accedir al Premi d’Investigació Port de Tarragona, en la seva onzena edició, amb la finalitat de fomentar la investigació i els estudis del Port i el seu entorn, amb una dotació de sis mil euros pel projecte de recerca. Es poden consultar les bases a: https://ja.cat/IBLBq

També des d’ambdós centres es posa a l’abast del públic, mitjançant les xarxes socials, les #lectures confinades, que es poden consultar i descarregar a https://ja.cat/2nt8j. Són llibres editats per l’entitat portuària.

Greg Gorman, l’artista de Hollywood

Dins de la secció “Avui fa anys”, es proposa revisitar l’exposició ‘A distinct vision’ de l’artista Greg Gorman, amb 220 obres. Mestre de l’art del retrat i la llum, va exposar, per primer cop a l’Estat espanyol al Tinglado 1 del Moll de Costa l’any 2015. Durant quatre dècades, Gorman va retratar celebritats com Johnny Depp, Marlon Brandon, Michael Jackson, Sophia Loren, Al Pacino… Quasi totes les estrelles de Hollywood, cantants, directors i ballarins van passar pel seu estudi. Les seves imatges són icones del segle XXI. Es pot visualitzar a: https://ja.cat/y08nO.

També es pot veure, des de les xarxes socials, com era el Port dins de la secció ‘Ahir i Avui del Port de Tarragona’. Setmanalment (dimarts i dijous) es mostren fotografies històriques que mostren l’evolució dels espais portuaris, el Moll de Costa i el Serrallo el segle passat i com és ara en dues imatges. Alhora, també des d’aquestes xarxes es poden visualitzar els vídeos de les exposicions que es reobriran aviat: ‘Expressions. Homenatge a la dona’ de Carme Valverde al Tinglado 1 i ‘Telos’ de Carme Porta, al Refugi 1.

El Museu s’apropa a casa i cerca col·laboracions

Enceta els vint anys el Museu del Port amb noves idees, i tot i l’escenari excepcional en què el confinament i la seguretat són prioritaris, repensa la manera d’acostar-se al públic presentant la iniciativa Fem memòria… una nova secció en la qual necessitem la col·laboració del públic. El Museu disposa d’un arxiu de fotografies històriques i vol contrastar i completar la informació d’algunes imatges gràcies a les vivències i coneixements de les persones del territori. La informació es facilitarà al Facebook del Museu els dilluns i els divendres per recuperar entre tots la història del nostre Port.

Música i contes al Teatret

El Teatret del Serrallo posa a l’abast del públic, mitjançant les xarxes socials, els finalistes del PortAutors 2019, una proposta que acosta les veus del territori des d’un escenari emblemàtic, i aviat es publicaran les bases del PortAutors 2020. També es poden seguir les publicacions dels artistes publicades fins avui al canal de Youtube https://ja.cat/PortAutors

I també des del Teatret s’acompanya el públic familiar amb una proposta sobre el món dels contes, enriquidora i diferent, que obre el projecte del Banc de contes, destinat a oferir i posar a disposició contes per a tota la família. Es poden seguir enviant contes i es publicaran a l’esmentat Banc. Es poden consultar tots al canal de Youtube: https://ja.cat/acaudorella i https://ja.cat/maratodecontes

Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

També us podeu endur la col·lecció del Museu a casa, que es pot descobrir en el seu fons a les xarxes socials #museusacasa.