Es reprenen les obres de la xarxa de sanejament del passeig del Fortí i el Parc de Voramar

Per . Actualitzat el

La regidoria d’Urbanisme i Obres Públiques, que encapçala la coalcaldessa Alba Muntadas, ha reprès aquest dimarts passat els treballs de millora de la xarxa de sanejament del Passeig del Fortí i el Parc de Voramar, que es van haver d’ajornar per la Covid-19.

Els treballs van a càrrec de l’empresa Gilabert Miró SA, adjudicatària del projecte, i la inversió és de 79.818,56 € amb IVA, per sota del preu de licitació que es va situar en els 86.561,73 € amb IVA. Està previst que aquestes obres finalitzin en dues setmanes, amb la mínima afectació per al trànsit i el veïnat. Cal remarcar també que s’ha incorporat un annex al Pla de Seguretat i Salut que inclou les mesures preventives dictaminades pel Ministeri de Treball per evitar el risc de contagi de Covid-19.

L’objecte del contracte és l’execució de les obres necessàries per tal de millorar la capacitat de la xarxa de clavegueram dels Munts. Aquest reforç consisteix en la construcció de dos nous trams de col·lector al Passeig del Fortí amb canonada de polietilè d’un diàmetre de 400 i els seus respectius pous; la renovació del tram de col·lector que uneix el carrer de les Termes amb el carrer de la Serra Vilaró, amb una altra canonada de polietilè d’un diàmetre de 400, i també, amb els seus corresponents pous.

La finalitat d’aquestes obres és la de dotar d’una capacitat suficient a la xarxa existent per a què absorbeixi les aigües residuals provinents de la nova construcció de 46 habitatges projectats per la companyia Solvia al barri dels Munts, i al mateix temps, redistribuir la xarxa de sanejament del Fortí per minimitzar el cabal de l’actual col·lector.

La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha assenyalat  que “amb aquest projecte donem forma als nostres esforços per comptar amb una xarxa de sanejament d’aigües residuals de primer nivell”.

La coalcaldessa també ha recordat que la intervenció està finançada en la seva totalitat per la Junta de Compensació dels Munts, i que, corresponen a les obres fora d’àmbit dels 46 habitatges de Solvia que s’havien acordat amb l’Ajuntament per tal de poder executar les obres d’urbanització i edificació dels Munts.

Consulta el contracte de les obres incloses en el projecte de “millora de la xarxa de sanejamanet del Passeig del Fortí i el parc de Voramar”.