Obertes les inscripcions per al Pla de Transició al Treball 2020-2021

Fins al 5 de juny poden apuntar-s’hi nois i noies, de 16 a 21 anys, que no tinguin l’ESO i vulguin formar-se en una professió

Per . Actualitzat el

Fins al 5 de juny és obert el període d’inscripció per al Pla de Transició al Treball 2020-2021 de Calafell. Aquest veterà programa, que funciona des de fa dues dècades, busca facilitar la incorporació al mercat laboral de joves de 16 a 21 anys que no han superat l’ESO. És gratuït i l’organitzen el departament d’Educació de la Generalitat i la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell.

Enguany, les inscripcions s’han de fer preferentment de forma telemàtica, ja que ens trobem encara en una situació de risc de contagis. Així doncs, les persones que vulguin inscriure’s al PTT de Calafell han de descarregar-se la instància que trobaran en l’annex d’aquesta notícia. També hi trobaran els documents que hauran d’escannejar o fotografiar per enviar per correu electrònic a e3960006@xtec.cat.

En els casos excepcionals en què no es pugui evitar la presencialitat, es pot demanar una cita prèvia al telèfon 977 691 734 per a rebre atenció presencial.

Si quedessin places lliures acabat aquest termini, es podran anar fent inscripcions fins al proper 30 de novembre.

Què és el PTT?

El Pla de Transició al Treball (PTT) és un tipus de programa de formació i inserció (PFI) adreçat a nois i noies d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i que, a curt termini, volen formar-se en una professió.

El curs consta de 2 mòduls, amb un total de 1.000 hores:

–Mòduls de formació professional elemental en un perfil específic. Inclou 180 hores de pràctiques en empresa.

–Mòduls de formació general per a la millora de les competències bàsiques necessàries en el món laboral i en la vida quotidiana.

Un cop finalitzat el curs s’obté:

–La certificació de la formació rebuda i de les competències professionals adquirides.

–Facilitats per a la realització de les Proves d’Accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i l’accés a un centre de formació d’adults per treure’s el Graduat en Secundària.

Quines especialitats s’ofereixen 

Especialitats:

–Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

–Auxiliar de muntatges d’instal·lacions electrotècniques en edificis.

–Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració.