L’ajuntament autoritza l’ampliació temporal dels espais de terrasses

És una mesura per estimular l’activitat econòmica

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha autoritzat la instal·lació de terrasses d’establiments a l’espai públic o l’ampliació de la superfície destinada a aquesta activitat, a partir de les peticions efectuades pels restauradors, en diferents carrers on es tallarà la circulació de vehicles, són els següents: tram del carrer Martí d’Ardenyà fins a Pons d’Icart; carrer Governador González, entre els carrers de la Unió i Fortuny; el tram del carrer Fortuny, més proper a la Rambla Nova; un tram del carrer Nou de Sant Oleguer i el tram del carrer Cartagena i la zona de les escales del carrer Rebolledo. A la Part Alta, el carrer del Cós del Bou, que amb situació de normalitat ja es tanca al trànsit a les 11 del matí, i el carrer dels Ferreres. Aquests espais quedaran reservats de forma excepcional per a vianants i terrasses fins el dia 30 de setembre.

Hi ha zones que per qüestions tècniques i d’espai ja no es poden ampliar amb més terrasses, com per exemple, el carrer Lleida, la plaça del Fòrum i la plaça de la Font, en aquesta última només s’ha autoritzat l’espai que ja ocupen en època estival.

Cal assenyalar, que les ampliacions o noves instal·lacions de terrasses s’autoritzen sempre que els establiments compleixin les condicions i l’adopció de mesures d’higiene i prevenció que assenyala la legislació vigent, a més de respectar l’accessibilitat i que sigui compatible amb la convivència del veïnat.

Fins ara, la conselleria de Domini Públic ha rebut 200 peticions d’establiments de restauració per instal·lar o ampliar terrasses a la via pública i està treballant per resoldre-les totes el més aviat possible. La tasca es desenvolupa de forma coordinada amb la guàrdia urbana i el reforç administratiu d’altres departaments municipals.

El govern municipal va prendre la decisió d’ampliar les terrasses a l’espai públic com una mesura temporal davant la situació provocada per la pandèmia del coronavirus, amb l’objectiu d’ impulsar l’activitat econòmica i comercial, i que es puguin mantenir els màxims llocs de treball possibles.

Cal assenyalar, que una altra de les mesures adoptades pel govern municipal és l’exempció de pagament de la taxa d’ocupació de terrasses fins al 30 de setembre.

D’altra banda, des del passat dilluns i amb motiu de l’entrada a la fase 2 de desconfinament del coronavirus, els bars que tenen terrasses han recuperat l’horari de tancament anterior a la crisi de la pandèmia. De diumenge a dijous les terrasses poden estar obertes fins a les 0.00 hores; divendres i vigílies de festius fins a les 1.00 hores. Les terrasses de la plaça de la Font tenen una hora més en tots els casos.