Els mercats reparteixen més de 1.000 quilos d’aliments en dos mesos del recapte solidari

Es mantenen habilitats punts de recollida de productes al Mercat Central, al de Torreforta i al mercadet de la Móra

Per . Actualitzat el

L’empresa pública de mercats de Tarragona (Espimsa) ha repartit més de 1.000 quilos de productes alimentaris de primera necessitat durant els dos primers mesos del recapte solidari. Els aliments recaptats es destinen a diverses entitats assistencials del tercer sector com ara Creu Roja i els menjadors socials Joventut i Vida, ubicat a Bonavista, iTaula Amiga, que està al carrer Cervantes.

“Són entitats socials tarragonines que des que va esclatar la crisi sanitària han intensificat la seva tasca davant el malaurat increment de la demanda per part d’usuaris i famílies”, ha explicat el conseller i president de l’empresa pública de mercats, Dídac Nadal, que ha elogiat la “gran tasca del tercer sector”.

Nadal ha assenyalat que aquest recapte solidari s’ha consolidat esdevenint una activitat més de l’empresa pública de mercats i ha agraït la col·laboració dels paradistes, dels marxants, de tots els comerços col·laboradors i de les persones anònimes. “Sense la immensa solidaritat de tots ells, això no seria possible”, ha destacat.

Des del seu inici, el recapte solidari de l’empresa pública de mercats compta amb la col·laboració de paradistes, marxants i establiments d’alimentació del centre i dels barris de la ciutat. A banda, els clients dels mercats de Tarragona poden fer la donació de productes en el moment de fer la seva compra.

Ampliació dels horaris de recollida al Mercat Central

La recuperació de l’horari habitual al Mercat Central permetrà que l’horari del punt de recollida d’aliments s’ampliï. Els aliments es podran dipositar al costat de la consigna els dimecres i dissabtes de 9 a 18 hores.

Al Mercat de Torreforta els aliments se segueixen recollint tots els dissabtes al llarg del matí. Des de fa unes setmanes, també s’ha habilitat un punt de recollida al mercadet de La Móra, els dissabtes de 9 a 14 hores.

Per poder coordinar totes les donacions i respondre els dubtes de comerços o persones interessades, s’ha habilitat l’adreça electrònica recaptemercatcentral@gmail.com.