Parc Central obre les seves portes al públic

Més espai entre persones, reforç d’higiene i major planificació de compra per part dels visitants són algunes de les noves mesures que s’han posat en marxa per adaptar-se a la nova normalitat

Per . Actualitzat el

El centre comercial de referència de la província de Tarragona obre avui les seves portes pels tarragonins amb el seu horari habitual i pràcticament la totalitat dels establiments oberts. Després de romandre tancat gairebé tres mesos a causa de l’Estat d’Alarma, a excepció del supermercat i altres comerços essencials que han estat oberts, Parc Central rep als seus visitants amb nous protocols i adaptacions en les seves instal·lacions, seguint les recomanacions sanitàries dels experts i autoritats. Aquestes mesures es basen en garantir la màxima seguretat, reforçar els protocols d’higiene i desinfecció en tot el centre comercial i vetllar per la seguretat dels clients, treballadors, proveïdors i retailers.

Miguel Ángel González, gerent del centre comercial, afirma que “la nostra prioritat és garantir en tot moment la seguretat de totes les persones que acudeixen al centre tinguin la funció que tinguin, controlant aforaments i els fluxos de trànsit de clients i treballadors per a evitar aglomeracions. Per rebre de nou als nostres visitants i que puguin gaudir de la seva estada a Parc Central, s’han incrementat els punts d’informació amb equip especialitzat en COVID 19 que serà un suport per a ells i supervisaran que totes les activitats del centre transcorrin seguint les normatives en vigor. La higiene també és un punt clau en la reobertura de Parc Central, perquè s’han intensificat els serveis de neteja, especialment en les zones de major risc de contagi”.

Un punt clau de la nova normalitat a Parc Central és proveir la major informació al client i que aquest se senti confiat i segur a les instal·lacions, per a facilitar una millor experiència al centre. Per això, s’ha ampliat l’equip, afegint personal especialitzat en COVID. Es tracta de professionals que estan situats tant als accessos del centre comercial, així com en el seu interior, i que estan a la disposició dels visitants per a atendre qualsevol qüestió i vetllant perquè se segueixin les mesures recomanades per les normatives sanitàries vigents. En aquest sentit, tant aquestes noves figures com els elements gràfics distribuïts per tot el centre comercial recorden als clients la importància de mantenir la distància mínima de seguretat entre els visitants. Cal destacar que Parc Central subministra material de seguretat, màscares i s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohólico per tot el recinte.

Un altre factor rellevant en prevenció del COVID és la higiene. Per això, a Parc Central s’han incrementat els equips de neteja i desinfecció de les zones de major risc de contagi, entre altres, en baranes o botons, així com als banys. En aquest últim espai, es presta especial atenció mitjançant un control d’aforament, es desinfecta l’espai després de cada ús, s’han substituït els secamans amb aire per uns altres que no requereixin moviment d’aire i s’ha situat senyalització específica per informar de les normes per rentar-se les mans. A més, s’han intensificat els mecanismes de neteja i desinfecció del centre a través d’un canó d’ozó. Així mateix, es limitarà l’ús dels ascensors, sent prioritari per a persones amb mobilitat reduïda o que porten carros per a nens i se suspèn temporalment el servei de préstecs de material com a cotxets per a bebès, cadires de rodes, així com ús de les pantalles tàctils del centre.

En referència al nombre total de persones que podran coincidir en el centre al mateix temps, s’ha adaptat el sistema elèctric del control d’aforament de Parc Central a les normatives vigents perquè cada establiment no superi la capacitat màxima permesa. Així mateix, s’han limitat els accessos pels vianants, deixant lliure la porta de l’Avinguda Roma, per a un major control d’aforament. Els accessos al pàrquing estan oberts amb una novetat, i és que serà obligatori deixar una plaça de pàrquing lliure entre cada vehicle per garantir la distància recomanada entre els clients.

Per a una millor experiència de compra i que aquesta sigui òptima, Parc Central recomana que els clients planifiquin la visita abans de sortir de casa. A través del web o app del centre comercial, l’usuari trobarà la informació necessària com l’afluència, els horaris, accessos oberts, entre altres. També es prioritza el pagament amb targeta en els establiments, així com el servei Click&Collect, és a dir, s’ofereix als clients l’opció de fer les compres a través de les botigues online i gestionar la recollida a la botiga física. Per a això, s’han habilitat places de pàrquing especials per a major comoditat dels visitants que prefereixin realitzar les seves compres d’aquesta forma.

En definitiva, les instal·lacions de Parc Central estan llestes perquè els veïns tarragonins tornin a gaudir de l’oferta de moda i entreteniment del centre comercial, garantint sempre la seva seguretat, posant a la seva disposició nous punts d’atenció al client i al seu abast les mesures d’higiene recomanades; perquè els visitants tinguin una bona experiència de compra davant la nova normalitat.

 

Sobre Parc Central 

Parc Central, és un centre comercial d’àmbit supraregional, situat al centre de Tarragona, inaugurat en 1997 i reformat durant els anys 2015 i 2017. Actualment el centre disposa de tres plantes, amb una superfície bruta llogable (SBA) de més de 95.000 m², 1.000 places d’aparcament i 120 operadors de botigues de moda, disseny, oci, restauració i cinemes. El centre comercial disposa de l’oferta de moda més àmplia i exclusiva de la província de Tarragona i de les àrees confrontants de Lleida. També, Parc Central contribueix al patrimoni cultural tarragoní, perquè a la seva planta subterrània es troba un conjunt arquitectònic de l’època paleocristiana compost per una domus suburbana del segle IV i una basílica del segle V, l’única que es conserva d’aquesta època en la península.

Parc Central com a Centre Comercial preocupat pel seu entorn ha aconseguit mantenir la certificació ISO 14001:2015 del seu Sistema de Gestió Ambiental durant deu anys, sent pioner en aquesta mena de certificació per a Centres Comercials i compte també, amb la distinció BREEAM® GOLD, que acredita determinats aspectes de sostenibilitat ambiental de l’edifici.