La preinscripció per al curs vinent supera les 13.200 sol·licituds

El 29 de maig es publicarà la llista amb la puntuació provisional i l’11 de juny la definitiva

Per . Actualitzat el

El Departament d’Educació ha rebut de moment un total de 149.644 sol·licituds de preinscripció per als estudis obligatoris de cara al proper curs escolar 2020-2021. Aquestes dades són a data d’avui provisionals, atès que els centres tenen fins el 5 de juny per seguir introduint les sol·licituds rebudes aquests dies o les que rebran d’alumnes que es preinscriuen fora de termini.

 

Les sol·licituds registrades actualment segons els diferents serveis territorials d’Educació són les següents:

 

Servei territorial Total de sol·licituds
Baix Llobregat 16.907
Barcelona Comarques 15.970
Catalunya Central 11.209
Consorci d’Educació de Barcelona 25.839
Girona 16.849
Lleida 8.339
Maresme-Vallès Oriental 18.178
Tarragona 13.248
Terres de l’Ebre 3.262
Vallès Occidental 19.843
Total Catalunya 149.644

 

Enguany, i com a novetat, tot el procés de preinscripció s’ha pogut dur a terme de forma telemàtica, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la covid-19, i ha comptat amb uns dies específics d’atenció presencial per a les famílies que no disposessin de mitjans telemàtics per dur a terme les preinscripcions en línia. Així, s’ha promogut la preinscripció telemàtica a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’ha eliminat en el procés la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i ha quedat substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

 

D’aquesta manera, del total de sol·licituds registrades, la major part s’han fet de forma telemàtica. Així, un total de 116.609 sol·licituds han estat tramitades en línia, el que suposa el 77,9% del total de peticions, i que es correspon amb l’objectiu del Departament d’Educació a l’inici de tot el procés.

 

Pel que fa a la titularitat de centres, la petició de preinscripció en escoles i instituts públics és d’un 77,3% dels casos davant del 22,7% que sol·liciten escolarització en centres concertats

 

L’any passat, en aquestes mateixes dates, es van registrar 143.371 peticions, que en finalitzar el recompte i en afegir les sol·licituds presentades fora de termini van augmentar fins les 152.083. Les sol·licituds en concentren majoritàriament a P3 i 1r d’ESO. En el cas de P3 perquè és l’edat on comença l’escolarització obligatòria i a 1r d’ESO quan es produeix el canvi de l’escola a l’institut.

 

Cal recordar que aquest dimecres 27 de maig comença la preinscripció per als ensenyaments postobligatoris de batxillerat, fins al 3 de juny. En el cas dels cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny serà del 2 al 8 de juny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny.

Període de matriculació

El 29 de maig es publicarà la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional, i el sorteig del número de desempat tindrà lloc el 9 de juny de 2020, a les 11h. La llista ordenada definitiva es publicarà l’11 de juny de 2020 i després de les assignacions d’ofici es publicarà la llista d’alumnes admesos i la llista d’espera, el 7 de juliol.

 

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil,  serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l’avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-.  Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

 

Podeu consultar el calendari de preinscripció i matrícula per la resta d’ensenyaments  a preinscripcio.gencat.cat