L’Ajuntament dona 500 kg de pinso a les entitats animalistes per alimentar les colònies felines

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Defensa i Protecció Animal, ha donat 500 kg de pinso a les dues associacions del municipi que tenen cura de les colònies felines que viuen al carrer: Associació Protectora d’Animals Sos Gat Salou y Huellas Callejeras Costa Daurada.

Segons l’alcalde, Pere Granados, “en aquests moments de pandèmia i de necessitat, som al costat de les persones voluntàries que dediquen els seus esforços a la defensa i a la protecció dels animals, agraïnt la seva tasca altruïsta i contribuint a alleugerir la càrrega que els suposa l’adquisició d’aliment i els serveis veterinaris necessaris”.

Per la seva banda, la regidora de Defensa i Protecció Animal, Beatriz Morer, ha explicat que “aquestes entitats animalistes de Salou, que fa anys que es responsabilitzen del benestar dels gats del municipi, realitzen una labor encomiable i ajuden a que els animals visquin en condicions dignes, amb el menjar diari necessari i les cures sanitàries, perquè gaudeixin de bona salut i no tinguin cap tipus de patiment”.

Aquest és el primer cop que la regidoria de Defensa i Protecció Animal realitza una acció puntual de donació d’aliment, ateses les circumstàncies actuals de crisi sanitària, a causa de la COVID-19. Cada associació rebrà 250 kg de pinso. Tanmateix, cal destacar que l’Ajuntament atorga, anualment, una subvenció a cada associació felina per sufragar part de les despeses d’alimentació i d’esterilització, fonamentalment. Aquesta segona acció és important perquè ajuda al control de natalitat dels gats de Salou. Cal dir que, actualment, al municipi hi viuen unes 90 colònies felines controlades.

L’Associació Sos Gat Salou va néixer el 15 de febrer de 2013 i, des d’aleshores, ha contribuït a l’esterilització de més de 1.500 felins i ha possibilitat més de 450 adopcions, a través de les seves responsables, Cori Lozano i Laura Lozano, que valoren l’acció de donació de l’Ajuntament, atès que, per a elles, representa “un acte de suport i motivació”.

Per la seva banda, Huellas Callejeras Costa Daurada va crear-se fa 4 anys i és presidida per Ana Nevado. Aquesta entitat compta amb la labor diària de l’alimentadora Isabel Ibáñez Conde, entre altres persones, que cada dia dona menjar a 9 colònies de gats.