Neixen els primers pollets de corriol camanegre a Torredembarra

Aquests dies també van néixer tres cries a Tamarit

Per . Actualitzat el

Tres famílies de corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) han niat a la platja de la Paella, prop i dins del camp de dunes, i ja han nascut els pollets de dues d’elles. Enguany, la Generalitat de Catalunya ha autoritzat el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) el seguiment de la nidificació d’aquesta espècie i a Torredembarra, en coordinació amb el cos d’Agents Rurals de la Generalitat i la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra, ha confeccionat, instal·lat i custodiat estructures especials protectores dels nius i perímetres de protecció física externs per a reforçar la seva tranquil·litat.

Atesa la seva consideració d’espècie protegida per la Llei de Protecció dels Animals, el Codi Penal prohibeix qualsevol activitat que impedeixi o dificulti la seva reproducció. Un exemple d’activitat considerada delicte és entrar amb gos a les platges on nidifica l’espècie, que a Torredembarra són la dels Muntanyans i la de la Paella. Fins i tot arran de mar. Amb el naixement dels pollets, el perill es multiplica, fet pel qual s’estan instal·lant més cartells informatius per a fomentar la seva protecció.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va aprovar provisionalment l’atorgament d’un ajut a l’Ajuntament de Torredembarra per a contribuir a la seva conservació. S’està a l’espera de rebre la resolució definitiva per poder dur a terme diverses accions de protecció com són la construcció de gabions o l’esbrossat de part del camp de dunes en les zones més denses de vegetació al final d’aquesta temporada, entre d’altres.

Uns dies molt bons per a la preservació d’aquesta espècie amenaçada després que aquesta setmana es fes també públic el naixement de tres pollets a la platja de Tamarit.