La comunitat ghanesa de Tarragona aporta mil euros a l’hospital Joan XXIII

L’acció forma part d’un programa de la conselleria de Nova Ciutadania en el qual el col·lectiu d’immigrants col·labora amb la ciutat

Per . Actualitzat el

La comunitat de Ghana que viu a Tarragona va fer ahir una aportació econòmica de 1.000 euros a l’Hospital Joan XXIII per proveïr-se de guants, mascaretes i altre material sanitari. D’aquesta manera volen contribuir a la lluita contra el coronavirus. Aquesta donació forma part d’un programa que té en marxa la conselleria de Nova Ciutadania que consisteix en el fet que els diferents col·lectius d’immigrants de Tarragona col·laboren amb la ciutat que els ha acollit. El president de la Comunitat Ghanesa de Tarragona, Augustine Diawo, assegura que no es poden quedar de braços plegats davant una situació d’emergència. “Considerem que petites gotes fan un oceà”. El director d’infermeria de l’Hospital Joan XXIII, Jesús Esteve, agraeix el gest de la comunitat ghanesa tot tenint en compte que no viuen en l’abundància.

“És una forma d’agrair a la nostra ciutat tot allò que els ha donat com a ciutat acollidora. Independentment de l’origen de les persones poden aportar molt a la societat tarragonina”, explica la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas. I afegeix: “El realment significatiu d’aquest projecte és veure com la nova ciutadania de Tarragona deixen de veure’s com a persones que perceben ajudes per convertir-se en tarragonins que també aporten el seu propi treball en benefici comú o posant diners de la seva butxaca per ajudar als altres. Iniciatives com les que han fet des de la comunitat ghanesa de Torreforta demostren que ells també volen col·laborar en el que faci falta per ajudar la ciutat”.

A través de la conselleria de Nova Ciutadania s’han coordinat altres aportacions. Diferents col·lectius xinesos com l’Església Catòlica Xinesa va aportar 600 mascaretes. Associacions de marroquins han donat aliments per a famílies necessitades de la ciutat com també ho ha fet la Coordinadora Latina de Tarragona.