El Port de Tarragona convoca el IX Premi d’Investigació

Té una remuneració de 6.000 euros i el termini de presentació de les propostes finalitza el 29 de gener del 2021

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona convoca el IX Premi d’Investigació Port de Tarragona, les bases del qual es poden consultar a la pàgina web del Port de Tarragona: https://ja.cat/wCof7

El premi està dotat amb 6.000 euros amb un format de projecte de recerca al qual poden optar totes aquelles propostes de treball en el camp de les ciències humanes, prioritàriament en l’àmbit de la història, referides al Port de Tarragona o a la seva àrea d’influència. El termini de presentació de les propostes finalitza el 29 de gener de 2021.

Un cop presentades les memòries dels projectes de recerca el jurat decidirà, a finals de març de 2021, a quina d’elles se li fa la dotació dels 6.000 euros. La persona guanyadora disposarà d’ un any, a partir de la data de concessió del premi, per desenvolupar la seva recerca.

Des de l’any 2004 i amb periodicitat bianual, El Port, convoca aquest certamen amb l’objectiu de fomentar la investigació i els estudis sobre el Port de Tarragona i el seu entorn més immediat.

Poden optar al IX Premi d’Investigació, les persones investigadores i estudioses, tant de manera individual com col·lectiva, que presentin projectes d’acord amb les bases del premi.

A la darrera convocatòria, l’any 2019, s’hi van presentar sis projectes, d’entre els quals va resultar guanyador el de Patricia Terrado Ortuño, Doctora en Arqueologia Clàssica i llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili, titulat Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona entre els segles XVII i XIX. Aquest projecte es publicarà aviat a l’espai Servei de Publicacions de la pàgina de l’organització ( https://ja.cat/QVp3Y) on estan publicats tots els projectes guanyadors de les anteriors edicions.

L’Arxiu del Port està al servei de l’administració portuària, però, també, del públic investigador i del general, de tal manera que, amb els anys, ha esdevingut un punt de referència per a totes aquelles persones estudioses interessades a indagar sobre el passat del nostre Port, les persones que hi han treballat, els projectes i les obres que s’han dut a terme al llarg del temps, l’activitat econòmica que ha generat o la cultural, la relació amb la ciutat de Tarragona, etc.

En aquest apartat es pot trobar un detall de les activitats dutes a terme per l’Arxiu https://ja.cat/vinMx

RELACIÓ DE TREBALLS PREMIATS EN EDICIONS ANTERIORS:
2019: Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona entre els segles XVII i XIX de Patricia Terrado Ortuño.
2017: El Port de Tarragona durant la postguerra (1939-1952) de Sergio Serrano Sánchez.

2015: Entre el mar, la terra i el sol. Història social i laboral dels treballadors i les treballadores del Port de Tarragona (1887-1975) d’Esther Gutiérrez i Marc López.

2013: Sanitat marítima. La defensa de la costa i la salut pública (1720-1900) de Pedro Otiña Hermoso

2011: Els presos i el Port de Tarragona. Història de 92 anys de treballs forçats (1792-1884) de Montserrat Gisbert Bel

2009: La Marina de Tarragona en el segle XIV. La seva relació comercial amb Mallorca de Guillem Morro Veny

2007: declarat desert
2005: 80 anys de construcció naval d’Enric García Domingo