Han nascut tres pollets de corriol camanegre a la platja de Tamarit

És el segon any consecutiu que nídifica a les platges de Tarragona aquesta espècie protegida

Per . Actualitzat el

Tres polls de corriol camanegre van nèixer el passat 11 de maig d’un niu que aquest ocell, propi dels ambients dunars de les platges, va fer ara fa un mes a la zona del Vinyet de la platja de Tamarit de Tarragona. És una espècie en perill i que està protegida. És el segon any consecutiu que nidifica a les platges del municipi de Tarragona. Enguany donada la situació de confinament, el niu el van fer enmig de la platja i per a protegir-lo, va caler d’abalisar tot el tram a l’entorn del niu.

De forma coordinada, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, voluntariat de l’Associació Mediambiental la Sínia i membres del Cos d’Agents Rurals del Tarragonès, han fet torns per vetllar pel niu. Ara una vegada nascuts els tres polls, es continuarà fent el seguiment. Aquest seguiment també ajudarà a conèixer millor, per exemple, les zones per on més es mouen i s’alimenten, dades importants per a la futura gestió d’aquest i d’altres trams de les platges del municipi de Tarragona susceptibles d’acollir la nidificació d’aquesta espècie. La seva presència és un bon bioindicador de les nostres platges.

El conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament, Xavi Puig, ha manifestat que “el naixement d’exemplars de corriol camanegre és un indicador de la recuperació natural de les nostres costes. Les platges de Tamarit i el Vinyet, a l’entorn de la desembocadura del Gaià, són un tresor que cal preservar i posar en valor.” També ha afegit que “des del govern de Tarragona estem compromesos amb la dignificació dels espais naturals i agraïm la tasca dels voluntaris i la creixent conscienciació ciutadana amb el medi ambient”.