El dia 20 se celebra el Dia europeu de la síndrome de Williams

L’Ajuntament s’afegeix a visibilitzar a les persones que pateixen la malaltia

Per . Actualitzat el

El Dia Europeu de la Síndrome de Williams-Beuren se celebra demà 20 de maig, per aquesta raó l’Ajuntament de Tarragona s’afegeix a la celebració que permet visibilitzar a les persones que tenen aquest Síndrome,

La Síndrome Williams-Beuren es produeix per una pèrdua de material genètic al cromosoma 7. Està caracteritzada per uns trets facials típics, discapacitat intel·lectual lleu o moderada, hipercalcèmia, problemes als vasos saginis, etc. Aquesta síndrome la té 1 de cada 7.500 nou nascuts.

La Síndrome de Williams afecta a poques persones, a Tarragona se’n coneixen dos casos, dues noies, Ana i Judith, que lluiten pels drets de les persones amb capacitats diverses; la seva síndrome no ha impedit ni la seva formació ni l’accés al món universitari, social o laboral.

El passat 16 de febrer el Teatre Tarragona va acollir la preestrena del film documental social “La vida con Williams”,   produït, dirigit i co-escrit per Emanuel Munteanu, que té com objectiu donar a conèixer la malaltia. El documental tracta sobre el dia a dia d’Ana Megia, jove tarragonina de 27 anys que pateix la Síndrome de Williams. La preestrena del documental va comptar amb el suport de l’Ajuntament.

El compromís de l’Ajuntament de Tarragona amb la divulgació d’aquesta Síndrome es va materialitzar l’any 2019 amb l’aprovació d’una moció pel Plenari municipal per a donar conèixer les característiques d’aquestes persones, i sensibilitzar la població en la necessitat de superar estereotips, barreres i afavorir la seva inclusió social i laboral.