Una anomalia elèctrica provoca una aturada al Cracker de Dow

Es preveu que la instal·lació torni a la normalitat aquest dilluns, seguint els protocols i estàndards de seguretat establerts

Per . Actualitzat el

Al voltant de les 13.30 hores d’avui, les instal·lacions de Dow Tarragona al polígon Nord han experimentat una anomalia interna en el subministrament elèctric, la qual cosa ha provocat una aturada no programada en el Cracker, en haver quedat aquest sense energia. Aquesta aturada no ha suposat cap mena de risc per a la població ni per al personal de Dow.
En aquests moments, el personal de Dow està duent a terme les tasques necessàries per al restabliment de la normalitat. Una vegada finalitzades aquestes tasques, Dow preveu iniciar el procés de posada en marxa del seu Cracker aquesta mateixa tarda-vespre, seguint els protocols i estàndards de seguretat establerts.
Durant el procés de posada en marxa, Dow farà un ús intermitent de la torxa. Cal recordar que les torxes formen part dels sistemes i elements de seguretat de les plantes de producció, i és habitual que funcionin durant els processos d’arrencada o aturada de la planta, fins al restabliment de la situació de normalitat, que pot durar entre 48 i 72 hores.
Aquesta incidència ha suposat la interrupció dels 913 dies -dos anys i mig- de funcionament ininterromput del Cracker, un rècord històric.