S’ajorna la reobertura dels recintes del conjunt arqueològic de Tàrraco

La nova data s’anunciarà properament

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha anunciat que «per qüestions logístiques» s’ajorna la reobertura al públic dels tres recintes del conjunt arqueològic patrimonial de Tàrraco, previstos per aquest dilluns 18 de maig.

Son la part superior de l’amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Passeig Arqueològic. Quan es disposi de la nova data d’obertura us ho farem saber.

Malgrat tot, el digital Porta Enrere ha avançat que les anomenades «qüestions logístiques» no són altres que el desconeixement de què es pot obrir i què no durant el desconfinament de l’estat d’alarma ja que, els monuments no es poden obrir fins a la Fase 2.

Posteriorment el consistori ha rectificat amb un comunicat en el qual  explica que «la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona ha decidit no obrir els tres recintes històrics que havia anunciat per avui: l’Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Passeig Arqueològic,  perquè malgrat es puguin obrir els museus, els monuments no es poden obrir fins a una fase posterior.

La normativa ens sembla incongruent perquè permet obrir espais tancats amb menor ventilació i no espais molt més amplis en els que és molt fàcil garantir la distància social.

Malgrat que la nostra intenció era obrir-los només com espais de passeig, gratuïts i sense els serveis culturals associats, no volem alimentar cap polèmica al respecte i els mantindrem tancats fins a una fase posterior, que tenint en compte els canvis continus al BOE esperarem a veure en quin moment podrem obrir-los».