L’Arxiu Històric i el MNAT obren amb mesures de seguretat per als visitants

El museu ho fa amb l’exposició Tàrraco/MNAT i permetrà la visita individual o en grups de convivència de forma gratuïta fins al 31 de maig

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana obren les seves portes al públic l’Arxiu Històric de Tarragona (AHT) i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), d’acord al previst en el pla de desconfinament de fase 1 en què van entrar la setmana passada les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de L’Ebre.

Per tal de garantir que l’obertura de l’AHT i el MNAT sigui segura i saludable, el Departament de Cultura ha treballat durant aquestes darreres setmanes en el pla de desconfinament sectorial dels arxius i dels museus de Catalunya, així com en el pla de contingència específic d’aquests dos equipaments. Això ha comportat la revisió i implantació de mesures i protocols per garantir la seguretat dels visitants, els treballadors i la col·lecció i documentació. D’una banda, s’han instal·lat les mesures de protecció, informació i senyalització necessàries i s’han adequat els espais als requeriments normatius. Així mateix, s’han modificat i adaptat els  horaris i protocols tant d’atenció al públic com de neteja per garantir la correcta atenció als visitants i usuaris.

L’Arxiu Històric de Tarragona obre avui, dilluns 18 de maig, amb tot un seguit de mesures d’obligat compliment que caldrà tenir present abans de fer la consulta de la documentació. Així, per tal de complir les directrius establertes en el pla de desconfinament d’arxius elaborat pel Departament de Cultura a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural, s’estableix el servei de consulta amb cita prèvia a través del correu electrònic aht.cultura@gencat.cat o trucant al telèfon 977251010. Caldrà que l’usuari comuniqui amb un mínim de 24 hores d’antelació la seva voluntat d’accés a la consulta presencial, indicant el seu nom, el dia i l’hora, a més de la durada aproximada de la consulta a la sala de l’arxiu. En la mesura del possible i per facilitar al personal de l’arxiu la seva feina, s’haurà de fer constar la documentació que es vol consultar.

Una vegada l’arxiu hagi rebut la sol·licitud de l’usuari, s’indicarà el dia i l’hora en la que podrà efectuar la seva consulta a la sala. L’horari d’obertura al públic serà de dilluns a divendres de 9 hores a 14 hores i només es permetrà un aforament màxim de quatre persones de forma concurrent a la sala de consulta.

Per la seva banda, amb el lema “Obrim el MNAT. Recuperem el nostre espai”, es convida la gent del Camp de Tarragona a visitar l’exposició Tàrraco/MNAT al Tinglado 4 al Moll de Costa a partir de demà, dimarts 19 de maig. L’obertura del recinte es farà en l’horari habitual, de dimarts a dissabte de 9.30 hores a 18 hores i diumenge de 10 hores a 14 hores i l’entrada serà gratuïta fins al 31 de maig.

La visita al MNAT-T4 es podrà fer individualment o en grups de convivència. A l’espera de com evolucioni la desescalada a Catalunya, de moment només podran realitzar la visita les persones de la regió sanitària del Camp de Tarragona. Durant el recorregut tant els adults com els infants hauran de dur la mascareta posada, i caldrà respectar la distància física i seguir les indicacions del personal del museu per evitar el contacte. La botiga romandrà oberta però només s’acceptarà el pagament amb targeta.

L’exposició Tàrraco/MNAT que es pot veure a la T4 acull peces de la col·lecció del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i fa un recorregut per deu segles de l’antiga capital de la província més extensa de l’imperi romà, mentre duren les obres de reforma del Museu a la plaça del Rei.

Els visitants poden descarregar-se l’audioguia de visita, que està disponible a l’app de museus “Visitmuseum. Els museus catalans a les teves mans”, en la qual la romana Faustina els acompanyarà i els explicarà la història de Tàrraco en el recorregut pels onze àmbits que componen l’exposició. D’altra banda, properament estarà disponible un itinerari pensat per a les famílies, que també es podrà descarregar en mòbils i tauletes.

Per a qualsevol dubte i més informació, els ciutadans és poden adreçar als telèfons de contacte del Museu, 977236209 o 977 251515 o bé consultar el web www.mnat.cat.