Dimarts s’obre el termini per sol·licitar els ajuts pel teixit comercial

Per . Actualitzat el

A partir de demà es podran sol·licitar les línies d’ajut, dues, que la conselleria de Comerç ha posat en marxa pal·liar l’efecte que en el sector comercial municipal de la crisi per la COVID-19 i reimpulsar el teixit comercial de Tarragona.

 

Fins al proper 3 de juny es podrà sol·licitar la subvenció directa a propietaris de locals comercials llogats a empresaris de comerç per reducció de la quota mensual del lloguer del local comercial durant l’estat d’alarma COVID-19. Aquest ajut, d’un màxim de 500 euros, va adreçat als propietaris de locals comercials que hagin tingut un menyscapte demostrable dels seus ingressos en haver arribat a acords amb els seus arrendataris per tal de condonar una part del preu del lloguer pactat segons contracte durant la durada de l’estat d’alarma, en atenció a la paralització de la seva activitat sempre i quan aquesta no estigui inclosa en les excepcions de suspensió d’obertura al públic, segons el Decret del 14 de març. Caldrà acreditar la continuïtat de l’activitat durant els tres mesos posteriors al fi de la declaració de l’estat d’alarma. A més, l’ajut pels propietaris de locals comercials no podrà superar el 50% del menyscapte, entre altres aspectes.

 

App ‘Som Comerç TGN’

 

D’altra banda, a partir de demà i fins al 3 de juliol, també estarà obert el termini per tal que els comerciants puguin sol·licitar l’ajut directe de 100 euros per adherir-se a l’aplicació ‘Som Comerç TGN’ que prepara la conselleria. Aquesta aplicació que estarà disponible per a dispositius mòbils forma part del projecte global de digitalització del comerç de la ciutat. A l’app es poden inscriure establiments de comerç, serveis comercials i de restauració establerts a la ciutat de Tarragona. Caldrà que facin una jornada de formació on s’explicarà el projecte, com publicar el negoci a l’App i com fer les promocions així com nocions de màrqueting.

 

Els requisits i tràmits per sol·licitar aquests ajuts ja estan disponibles a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Tarragona: https://seu.tarragona.cat/ajutsPublic/listPublicacions