La platja de Ponent tindrà més sorra de qualitat gràcies al dragatge del Port Nàutic

Els treballs de regeneració i adequació estaran enllestits la primera setmana de juny

Per . Actualitzat el

La platja de Ponent de Salou es troba, aquests dies, en un procés de regeneració de sorra, procedent de la bocana del Port Nàutic, i els treballs finalitzaran en una setmana. A primera vista, es pot veure com una barcassa extreu sorra del fons marí (concretament, en treurà uns 6.000 metres cúbics) i la llança amb una mànega directament cap a la platja, on maquinària pesant s’encarregarà d’escampar-la i d’aplanar-la.

Aquesta operació de dragatge es fa cada any per aquestes dates i és una iniciativa del Club Nàutic, en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou, que serveix perquè els vaixells puguin entrar i sortir del port, amb facilitat.

Recordem que d’aquest enclavament concret ja es va treure sorra fa uns mesos per tal de recuperar la cala Llenguadets i també les dunes de la platja Llarga, que van desaparèixer a conseqüència del temporal Glòria. Ara, amb aquesta actuació, la platja de Ponent veurà millorada la seva superfície de sorra.

Cal dir que la sorra que es diposita a la bocana del port procedeix de la platja de Llevant, de les corrents marines, que la transporten per l’escullera. Es tracta de sorres fines, de bona qualitat, que, en entrar en contacte amb el sol i l’aire, transformen el seu color i textura.

Segons ha manifestat l’alcalde de SalouPere Granados, “som molt sensibles al bon estat de les nostres platges, que són el nostre principal patrimoni; i, per això, tenim cura de la seva estabilitat i conservació, però també de mantenir-les netes, segures, saludables i de qualitat”.

Per la seva banda, el regidor de platges: manteniment, reparacions i adequacions, Pedro Madrona, ha assenyalat que “tan bon punt acabi aquesta actuació a la platja de Ponent, s’estudiarà portar la sorra que sobri a altres platges del municipi que ho requereixin”.