La Fundació ”la Caixa” impulsarà projectes d’interculturalitat i acció social a Tarragona

El programa d’ajuts amplia el termini de presentació d’iniciatives interculturals fins a l’1 de juliol

Per . Actualitzat el

La Fundació ”la Caixa” destinarà 2,2 milions d’euros a impulsar iniciatives d’interculturalitat i acció social a través del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials. Davant la crisi provocada pel coronavirus, l’entitat reforça el seu compromís amb les entitats socials del territori i els col·lectius més vulnerables de Tarragona ampliant el termini de presentació de projectes fins a l’1 de juliol i incloent-hi propostes que donin resposta als nous reptes que es plantegen com a conseqüència de la pandèmia que afecta sobretot les persones en risc d’exclusió social.

El programa col·labora amb organitzacions sense ànim de lucre per promoure iniciatives que es dirigeixen especialment a les persones en situació de vulnerabilitat social i que tenen com a objectiu la promoció de la igualtat d’oportunitats i la millora de la seva qualitat de vida.

 

«Amb aquesta convocatòria, volem contribuir a la construcció d’una societat més inclusiva i diversa, impulsant projectes que fomentin la convivència ciutadana intercultural i el desenvolupament social, sobretot en circumstàncies complexes com l’actual, provocada per la crisi del coronavirus», ha explicat el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón.

 

El Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials a Tarragona

 

A Tarragona, 11 projectes van ser seleccionats al 2019 a través del programa, arribant a 1.309 persones amb l’impuls de 301.490 euros. En el marc de la convocatòria d’Interculturalitat i acció social, es van impulsar 4 projectes amb una dotació de 143.000 euros, que va beneficiar a 836 persones.

 

En total, l’any passat la Fundació ”la Caixa” va destinar 17,3 milions d’euros a 736 projectes socials a través de 660 entitats socials. Els projectes van contribuir a millorar la vida d’un total de 268.231 persones. Tot això, amb la finalitat de millorar les condicions de vida de les persones que estan en situació o amb més risc d’exclusió social.

 

El Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, alineatamb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), impulsa anualment diferents convocatòries socials que aborden projectes en els àmbits següents: promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia; lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social; habitatges per a la inclusió social; inserció sociolaboral; Interculturalitat i acció social, i acció social en l’àmbit rural.

 

Les entitats interessades en la convocatòria d’Interculturalitat i acció social poden consultar-ne les bases i el calendari de sol·licituds d’aquest any al web:

 

https://obrasociallacaixa.org/ca/convocatoria-la-caixa-ajuts-projectes-iniciatives-socials