El pròxim ple suspendrà la urbanització del Mas d’en Sorder

L’Ajuntament estudiarà «garantir un desenvolupament urbanístic sostenible» d’aquest espai

Per . Actualitzat el

El conseller de Territori, Xavi Puig,  ha anunciat que en el proper Plenari es proposarà suspendre la tramitació dels plans urbanístics i l’atorgament de llicències en el Pla Parcial 43 Mas d’en Sorder, durant un any. Aquesta suspensió està emparada per l’article 73.1 del text refós de la Llei d’Urbanisme de Catalunya, i ve motivada pel compromís del govern amb un urbanisme sostenible i de cohesió. Tenint present que Junts per Tarragona i la CUP ja s’havien oposat al projecte, la suspenció es durà a terme amb tota seguretat.
Xavi Puig ha afirmat que “l’Ajuntament estudiarà aquest àmbit de planejament per garantir un desenvolupament urbanístic sostenible, tal com preveu el text refós de la llei d’Urbanisme, el qual proposa models  que afavoreixin la compactació urbana,  evitin  la dispersió d’urbanitzacions  i afavoreixin la  continuïtat amb el teixit urbà existent”. També ha assenyalat, que es vol promoure l’objectiu que proposa el POUM, que defensa cohesionar els barris o nuclis de població dispersos, amb especial èmfasi amb la zona de ponent, “just al contrari del que ofereix aquest sector tal com ara està plantejat”. En aquest sentit, el tinent d’acalde ha apuntat que “de la mateixa manera que defensem una mobilitat sostenible defensem un urbanisme sostenible, per això Tarragona està esdevenint capdavantera en la cohesió de les persones i la sostenibilitat”.