El concurs literari de Sant Jordi Virtual, l’aniversari del Museu amb noves activitats i exposicions virtuals conviden a connectar-se al Port

Per . Actualitzat el

Divendres 15 de maig es dona a conèixer les quatre persones guardonades del concurs literari infantil i juvenil Sant Jordi Virtual convocat pel Port de Tarragona el mes passat amb motiu de Sant Jordi. Adreçat a infants i joves d’entre 8 i 18 anys convidava a narrar un conte o una història sobre Sant Jordi amb la princesa i el drac, però confinats, a través d’Instagram.

També des d’aquella efemèride, l’Arxiu i Publicacions del Port van posar a l’abast del públic, mitjançant les xarxes socials, les #lectures confinades del Sant Jordi Virtual al Port, que es poden consultar i descarregar a https://ja.cat/2nt8j. Són llibres editats per l’entitat portuària.

D’altra banda, per al públic més jove, es pot visualitzar ‘Els secrets de l’Arxiu del Port. La senyora Castellarnau també està confinada’, en format de vídeo que es publica a Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=2WSCWyKjtc0

El Museu fa 20 anys

El Museu del Port arriba als vint anys i tot i l’escenari excepcional en què el confinament i la seguretat són prioritaris, ha volgut presentar en un entorn digital dues noves activitats aquesta setmana.
‘Un mar de peixos!’ és la primera iniciativa del Museu que consisteix en un taller familiar de reciclatge marítim que dona una segona vida a materials que hi ha a
casa per a crear un peix molt especial: el menja-brossa! El taller és adreçat a infants de 4 a 12 anys amb supervisió d’un adult (https://youtu.be/vsXCFSISAxU) que ajuda a conscienciar-nos de preservar el medi ambient. És una activitat en línia sense reserva.
I, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, el Museu engega un nou concurs en format de quiz (joc de preguntes i respostes) que té dues categories: públic general (MPTacasa) i familiar (MPTacasa Kids). El concurs consta de 15 preguntes i per participar cal trametre un correu electrònic a museuport@porttarragona.cat. El termini finalitza el 15 de maig i només estarà actiu els dies 17 i 18 de maig. A les xarxes socials del Museu s’informa sobre totes les activitats. Les vuit primeres persones classificades de cada categoria podran gaudir d’un viatge amb golondrina, quan les condicions ho permetin.
En aquest confinament us podeu endur la col·lecció del Museu a casa, i es pot descobrir el seu fons a les xarxes socials #museusacasa

Retrobem exposicions, contes i música
Des del Moll de Costa, a través de les xarxes socials, podem visualitzar i escoltar:
‘Ahir i Avui del Port de Tarragona’ Cada setmana es pot veure com era el Port, el Moll de Costa i el Serrallo el segle passat i com és ara en dues imatges (dimarts i dijous) de la sèrie de fotografies històriques que mostren l’evolució dels nostres espais.
“Avui fa anys” de l’exposició ALMAR de David Callau. ALMAR és el sentiment i la inspiració de tota la col·lecció creada en dos anys de silenci. Des del mar de Cambrils fins a les costes de Tarragona i el litoral català, el blau és el fil conductor de tota aquesta obra que va començar la seva itinerància al Tinglado 1 a l’estiu del 2016 i va donar a conèixer a l’ artista arreu del món (https://vimeo.com/182727618)
El Teatret del Serrallo acosta a les xarxes els finalistes del PortAutors 2019. Aquesta setmana tanquem el cicle per conèixer als finalistes PortAutors amb la guanyadora de l’edició 2019 Yuhniversia. També es poden seguir les publicacions dels artistes publicades fins avui al canal de youtube https://ja.cat/PortAutors
I també des del Teatret s’acompanya el públic familiar amb una proposta enriquidora i diferent que obre el projecte del Banc de contes, destinat a oferir i posar a disposició contes per a tota la família #acaudorella. Es poden consultar tots els contes al canal de Youtube https://ja.cat/acaudorella
Un altre espai per gaudir del món dels contes és connectar-se a la Marató de contes, iniciativa també del Teatret que permet seguir tots els Blocs de contes de la Marató amb col·laboracions de Cesk Freixas, els Amics de les Arts, Pacoenlaluna, etc. a https://ja.cat/maratodecontes
Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.