Tres dels recintes del conjunt arqueològic de Tàrraco reobriran dilluns

El Passeig Arqueològic, el Fòrum de la Colònia i l’esplanada superior de l’Amfiteatre es podran visitar de manera gratuïta fins al 31 de maig

Per . Actualitzat el

A partir de dilluns 18 de maig tres dels recintes del conjunt patrimonial arqueològic de Tàrraco, com son l’esplanada superior de l’Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Passeig Arqueològic de la Muralla, tornaran, d’alguna manera, a la nova normalitat. I és que amb motiu de les condicions que ofereix la fase1 i després d’equipar al personal i adequar els espais es reobren, de moment, per a tots els tarragonins i tarragonines.

L’obertura serà aquest dilluns 18 de maig coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Museus i fins al 31 de maig l’entrada serà gratuïta. Els recintes s’obriran al públic de 8.30 a 14.30h i l’ocupació serà com a màxim d’un terç de l’aforament i es controlarà en tot moment les entrades i sortides als recintes.

El conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, que “obrim coincidint amb el Dia Internacional dels Museus com una oportunitat per apropar els nostres espais museístics a tots els tarragonins i tarragonines de manera accessible i segura” i alhora també coincidint amb “les dates habituals que s’hauria celebrat Tarraco Viva, com un gest per recordar que aquest patrimoni és de tots i forma part de la història de la nostra ciutat”.

Pinedo també remarca que “el visitant podrà estar segur que es compleixen tots els protocols de seguretat i sanitaris, així com d’aforament dels espais, segons indiquen les condicions de la fase1 en monuments i recintes històrics”.

Finalment el regidor de Patrimoni vol “agrair a la gent de Tarragona l’esforç increïble que han fet durant aquests mesos i per tant ara se’ls convida a visitar el patrimoni de la ciutat de manera gratuïta, per tal que sigui accessible a totes les famílies que s’hi vulguin apropar”.