L’Ajuntament engega la campanya contra el mosquit tigre

Del 15 de maig al 15 de setembre farà un tractament amb productes larvicides als principals punts de risc del municipi

Per . Actualitzat el

Comença la campanya contra el mosquit tigre i, en aquest cas, la conscienciació de la ciutadania és la millor acció ja que és molt important la prevenció a les llars, per evitar la posta d’ous i la proliferació d’aquest insecte tan molest.

Així, l’estratègia per al control de la plaga ha de ser integral, en coordinació entre l’Ajuntament i la ciutadania, atès que en el 85% dels casos el mosquit tigre prolifera en zones privades, degut a les restes d’aigua estancada en patis i jardins.

És actiu sobretot de dia i no vola més enllà de 400 metres del lloc de cria, motiu pel qual és molt probable que si hi ha mosquits a casa, el focus estigui molt a prop.

Pel que fa a l’Ajuntament, mitjançant una empresa autoritzada, realitza un tractament amb l’aplicació de productes larvicides en punts de la via pública susceptibles d’haver-hi larves d’aquest mosquit.

Des del 15 de maig fins el 15 de setembre, es duen a terme nou tractaments, de forma quinzenal, als principals punts de risc del municipi com, per exemple, a les sortides dels pluvials de les platges Llarga, Pallisseta i Costa Daurada; o a les reixes d’alguns carrers.

En el cas del mosquit tigre, l’aplicació d’insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar-ne la plaga, és per aquest motiu que és tan important la prevenció.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha engegat una campanya informativa a través dels seus mitjans de comunicació i a les seves xarxes socials, amb l’edició d’un díptic i de material gràfic, per conscienciar a les famílies sobre la importància d’evitar la posta d’ous i no deixar que creixin les larves.

A casa, prevenció

Entre les accions que es poden fer a casa està la neteja de les canaleres de fulles; buidar dos cops per setmana o posar boca avall qualsevol objecte que pugui acumular aigua; treure els platets de sota els testos de flors i plantes; tapar hermèticament o amb una tela mosquitera els dipòsits d’aigua; o, en el cas de tenir un estanc, posar-hi peixos com el carpí vermell, perquè es mengin les larves dels mosquits.

Mosquit tigre i coronavirus

Tot i que el mosquit tigre pot transmetre diferents malalties, no existeix evidència científica demostrada de que cap tipus de mosquit pugui transmetre el nou coronavirus als éssers humans. L’OMS ha destacat que, fins la data, no hi ha informació ni proves que indiquin que el SARS-CoV-2 pugui transmetre’s a través de la picada d’un mosquit.

La COVID-19 es transmet principalment per contacte amb una altra persona infectada a través de les gotetes respiratòries que es generen quan aquesta persona esternuda o tus.