Els alcaldes del Baix Penedès denuncien la baixa inversió que pateix la comarca

Demanen a la Generalitat la inclusió dels quatre punts bàsics per a la recuperació de la comarca en els Pressupostos 2020

Per . Actualitzat el

El Consell d’Alcaldes del Baix Penedès es va reunir ahir de manera extraordinària per analitzar la situació actual i l’afectació que està tenint la crisi sanitària que ha derivat en crisi socioeconòmica a la comarca. Els alcaldes van constatar que s’ha agreujat una situació que ja era poc favorable fa uns mesos. Per això es va crear la Taula pel Baix Penedès des de la qual es va fer públic el greuge continuat que pateix el conjunt del Baix Penedès, que es tradueix en aspectes com una sostinguda baixa inversió per part de les administracions superiors, amb una distorsió entre la necessitat real i el nombre d’efectius  pel que fa a mossos, agents rurals, bombers i mestres, entre d’altres, es va reunir novament aquest passat dijous per analitzar l’afectació de la greu crisi sanitària i socioeconòmica provocada pel Covid 19 i com està afectant a la comarca.

La primera actuació de la Taula ja va ser per denunciar i presentar esmenes molt concretes als pressupostos del 2020 de la Generalitat de Catalunya, on la comarca del Baix Penedès rep una quantia insignificant envers les necessitats reals que té. Eren esmenes a diferents departaments de la Generalitat, però es demanaven millores i atenció a quatre accions ben concretes. Totes van ser desestimades al Ple del Parlament.

Durant la reunió del Consell d’alcaldes, un òrgan del Consell Comarcal del Baix Penedès, es va redactar i aprovar un manifest per ser aprovat per tots els plens municipals de al comarca i pel Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal del Baix Penedès. principalment es demana, després de l’aprovació del Pressupost 2020 de la Generalitat de Catalunya, i de la anunciada pròxima revisió pel govern de la Generalitat, que s’inclogui en l’esmentada revisió, de manera prioritària quatre punts bàsics per a la recuperació de la comarca:

-Les inversions necessàries per millorar la sanitat a la comarca. Destacant les actuacions pendents a l’Hospital del Vendrell d’ampliació del servei d’Urgències, consultes externes, hospital de dia, llits d’hospitalització, de pal·liatius i de llarga estada i aparcament.

-Dotar a la comarca d’un Pla específic amb els recursos econòmics per a la recuperació socioeconòmica del Baix Penedès que prioritzi el foment de l’ocupació en tots els municipis.

-La necessitat d’incrementar els recursos personals i econòmics per a les àrees d’atenció a les persones en risc de vulnerabilitat.

-La bonificació al 100% dels peatges habituals (anar i tornar en 24h) a la C32 en els trams que connecten la comarca amb altres punts com són les entrades a la mateixa autopista i el peatge de Cubelles.

Finalment també es demana que s’atenguin el conjunt de propostes  plantejades el passat mes de gener a la Taula del Baix Penedès (mobilitat, política industrial, sostenibilitat, medi natural, etc.) Aquest manifest signat per tots els alcaldes es farà arribar a la Generalitat de Catalunya i als membres de la Taula pel Baix Penedès.

Tan el President del Consell Joan Sans, com el Vicepresident Jaume Casañas valoren satisfactòriament els acords assolits pels alcaldes i van subratllar la importància de la Taula del Baix Penedès com l’espai de trobada, consens i unió per sumar esforços per impulsar el Baix Penedès. A més, Joan Sans també va recalcar la importància de la unitat d’acció de tots els partits del territori per exigir un pla de xoc per a la Comarca.