El Consell Comarcal convoca els Premis Tarragonès 2020

Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca

Per . Actualitzat el

El Consell Comarcal del Tarragonès convoca anualment els Premis Tarragonès, un dels quals és la Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura que enguany arriba a la seva 22a edició. Aquesta beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

 

El termini de presentació dels projectes finalitza el divendres 3 de juliol de 2020.

El premi consisteix en una dotació econòmica de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell. Els últims títols publicats han estat:

 

–          Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona (1956-1977) de Cristian Ferrer.

 

–          La modernització de la xarxa viària al Camp de Tarragona, 1774-1870 d’Agustí Agramunt Bayerri.

 

Les bases es poden consultar a través d’aquest enllaç.

 

20è Premi Tarragonès de creació Lucius Anneus Florus

Aquest és un premi l’objectiu del qual és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. Alguns dels guanyadors han estat: Els Pets, Bigas Luna, Josep M. Rosselló, Olga Xirinacs, Pep Escoda, Rafael Bartolozzi, Josep Antoni Baixeras, Arantxa Sagardoy, Fermí Fernández, Àngel Òdena, Jesús Monllaó, Àlvar Calvet, Jordi Tiñena, Marcel Pey, David Balsells, Josep Royo i Jordi Llort.

 

20è Premi Tarragonès de Difusió Eutyches

És un premi de reconeixement a la trajectòria. L’objectiu d’aquest premi és posar en valor una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Alguns dels guanyadors han estat: Manel Sanromà, Òscar Cadiach, Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó, Reial Societat Arqueològica Tarraconense, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Projecte Phoenix, Centre d’Estudis d’Altafulla, Associació Sant Fructuós, Rafael López-Monné, Associació Cultural l’Embruix del Morell, Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès, Eudald Carbonell, col·lectiu literari La Gent del Llamp, Joan Josep Marca i Alfred Arola.

 

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

 

Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca i el termini de presentació de les propostes finalitza el divendres 24 de juliol de 2020.

 

Les bases es poden consultar a través d’aquest enllaç.

 

Els Premis Tarragonès 2020 compten, un cop més, amb el patrocini de Repsol.